Slagroomijs met aardbeien, witte chocolade en slagroom

Of het nu een lekkere zomerse dag is of je huis vol staat met kerstattributen het maakt voor dit heerlijk toetje allemaal niks uit. Bovendien is dit toetje niet alleen lekker het hele jaar door maar ook nog eens makkelijk, snel en zo duur te maken als je zelf wilt. Zo kun je gaan voor het luxe zelfgemaakte ijs van de Italiaan uit het dorp, chocolade halen bij de Chocolaterie of kiezen voor goedkope alternatieven bij de supermarkt. Waar je ook voor kiest een succes is het zeker!collage-2015-08-21

Benodigdheden:
– Slagroomijs
– Chocolade krullen of snippers die je schaaft met een rasp
– Aardbeien
– Slagroom
– Iets ter versiering voor op de slagroom

Het spreekt eigenlijk allemaal wel voor zich maar om het toch iets te
verduidelijken hierbij de bereidingswijze.
Op een schoon bord of in een ijscoupe doe je wat slagroomijs. Hierna haal je de kroontjes van de aardbeien af en spoelt ze schoon (zand is niet echt heel erg lekker). Snijdt vervolgens de aardbeien in kleine stukjes en plaats deze langs het ijs. Een toefje slagroom kan daar langs aangebracht worden. De chocolade is al iets gebroken in het zakje, deze gebroken stukjes strooi ik over het geheel en leg er een hele krul bovenop. Op de slagroom sprenkel ik een klein beetje gekleurde hagelslag. Smullen maar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s