Herfst = puzzeltijd!

Met de Kinderboekenweek in het verschiet komt er een einde aan mijn recensie stapel kinderboeken en wordt het weer eens tijd voor iets anders: PUZZELEN!

collage-2017-02-23

Ik houd van chaotische drukke puzzels. Jan van Haasteren (Jumbo spellen) zal het eerste zijn waar je dan aan denkt. Ik heb nog een puzzel van 500 stukjes liggen om even mee in te komen. ‘Zoek de muis’ heet deze puzzel en ik plaats een foto op Instagram. Ik krijg al snel reacties van een mede-fan en stel ze de vraag deze Jan van Haasteren-puzzels eens door te ruilen. Ik merk namelijk tijdens het leggen van de puzzel dat voor mij hetzelfde geldt als bij het lezen van een boek en het kijken van een film. De eerste keer een puzzel leggen wordt niet geëvenaard. Ik weet inmiddels waar de muis zit.

Ik begin een puzzel altijd met de randjes en hoekjes uit de zoeken. Dan weet ik binnen welke afmetingen ik moet puzzelen. Het gebruik van een puzzelrol is mij niet goed bevallen. Mijn moeder had vroeger een grote spaanplaat om op te puzzelen. Die kon van de tafel afgetild worden bij maaltijden. Wij eten in puzzeltijd met zijn vijfjes aan een halve tafel.

Jumbo spellen heeft kinderpuzzels waarvan de afbeelding afwijkt van de plaat. Dan kan je na het leggen van de 100 puzzelstukjes de 12 verschillen zoeken. Onze kleuter is er dol op en laat zich niet van de wijs brengen door de verschillen. Ze puzzelt niet van de doos, maar op het zicht.

Ook Ravensburger en Goliath Games hebben overvolle puzzels met kleine details. Ik heb nog 500 stukjes van ‘Een groot feest’ liggen van Otto Maier. Ik haal hem maar even uit de bijkeuken en leg hem in de puzzelkast. En onlangs mocht ik van Goliath Games een puzzel uit de serie That’s Life 7+ verslaan. Deze serie is uit het leven gegrepen en heeft binnen alledaagse thema’s verschillende soorten legpuzzels van 1000 stukjes. IMG-20151002-WA0002Ik ben toen even 24 uur in Venetië geweest.

Puzzelen jullie thuis?
Heb je dan een vaste volgorde?
Heb je een voorkeur voor een bepaald merk?
Ruil je de puzzels of bewaar je ze?
Heb je nog een tip?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s