Maggi Mals en Kruidig, kipfilet in kruidenpapier

collage-2017-02-23We worden wel eens getrickerd door de televisiereclame. Zo ook in het geval van Maggi Mals en Kruidig. Het eens anders bereiden van onze kipfilet spreekt ons wel aan en ik koop een verpakking Maggi Mals en Kruidig, Mediterrane kruiden voor 1,49 euro. In de verpakking zitten vier PAPYRUS vellen goed voor het bereiden van circa 600 gram kipfilet.

Op voorhand ben ik sceptisch, het bereiden van kip zonder boter of olie in papier, dat kan bijna niet. Dat wordt vast een troepje. Ook de bereidingstijd van tien minuten per zijde neem ik met een korreltje zout. Ik ga met de kleuter naar zwemles en we zullen zien. Teruggekomen ruikt het heerlijk in huis. Manlief staat tevreden bij het gasfornuis. Het is geen zooitje en de kipfilets liggen vredig in de pan. Kortom we vallen met onze neus in de boter.

1. Verwarm een grote koekenpan zonder boter of olie kort voor op lage stand;
2. Vouw de PAPYRUS open en leg de kipfilet op de gekruide kant, vouw het PAPYRUS om de filet heen en druk die aan de dikste kant stevig aan;
3. Leg de ingepakte kipfilets in de koekenpan en bak op laag vuur 9 a 10 minuten per zijde;
4. Neem de ingepakte kipfilets uit de koekenpan, verwijder het PAPYRUS en geniet!

20151023_180858Er komen geen sappen uit het papier druipen, alles blijft bewaard en maakt de kipfilet mals. Het gasfornuis is ook nog schoon, er is niet gespetterd. Rondom de filet zit een ruime kruidenlaag die de kip zijn Mediterrane smaak geeft. Wij hebben tweemaal van de Maggi Mals en Kruidig gegeten. Jammer dat de verpakking niet hersluitbaar is. De PAPYRUS laat in lengte geen ruimte over om de geopende verpakking te vouwen o.i.d. De Maggi Mals en Kruidig is zeker voor herhaling vatbaar. De volgende keer wil ik graag de Paprika Peterselie smaak proeven. De Knoflook fijne kruiden zal vast ook een keer bereid worden.

Variatietip: snijdt de kipfilet aan de zijkant open en vul deze bijvoorbeeld met kaas of gebakken spekblokjes.

 

Advertenties

One comment

  1. Al over nagedacht waar de kalorieën vandaan komen (128 per portieb; bijna 2 boterhammen)? Er zit wel degelijk vet in en ook nog onverzadigd, maar de hoeveelheid vet volgens de verpakking kan dit aantal kalorieën niet opleveren. Misschien toch zelf maar een bakpapiertje invetten en bestrooien met kruiden?

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s