Veronica’s November Première Maand: ‘Bridge of Spies’ 12+

20151124_195001Afgelopen 24 november zijn wij uitgenodigd om namens VeronicaTV de voorpremière van ‘Bridge of Spies’ bij te wonen bij de ‘nieuwe’ JT bioscoop te Hilversum. Met Tom Hanks in de hoofdrol, Steven Spielberg als regisseur en Drama/ Thriller als genre bellen we opa op, hij wil wel oppassen, want er is voetbal op de televisie.

Daar gaan we dan, we zijn nog niet eerder in onze JT bioscoop geweest. Vanaf het leggen van de eerste steen zijn we er dagelijks richting school met de meisjes langsgelopen om de vorderingen te bekijken. We komen binnen in een grote hal met rood tapijt en worden verwelkomt door gastdames van VeronicaTV. Onze naam wordt van de lijst gestreept en we krijgen vier consumptiemunten. We worden verwezen naar zaal 5 waar bij de ingang zoute/ zoete popcorn en naturel/ paprika Croky chips voor ons ligt. We komen langs een gigantisch M&M’s apparaat!

20151124_194729

Het is rustig en vlak voor aanvang gaan we in de zaal zitten. In het midden van de rij. Er zijn geen klapstoelen meer en voldoende beenruimte. Langzaam druppelen er meer mensen binnen. De film begint, het scherm is breed en ik kijk mijn ogen uit van links naar rechts. Na de pauze maar iets verder weg gaan zitten. Het geluid is, op de reclames na, opmerkelijk beter dan voorheen. Het staat nog wel wat hard maar misschien is dat hoger in de zaal wat fijner.

De film valt niet geheel binnen één genre. Het herbergt actie, thriller, romantiek en drama in zich. Op enig moment zelfs luguber. Tom Hanks en zijn tegenspelers spelen stuk voor stuk sterke rollen en er vallen regelmatig stiltes die het publiek zelf in kan vullen. Soms moeten we het doen met enkel en alleen een gelaatsuitdrukking. De filmsetting valt helemaal binnen de jaren ’50/ ’60 en ik kijk mijn ogen uit naar de automobielen en huisinrichting van die tijd. De afloop van de film laat zich halverwege nog niet raden, er zitten nog verrassende wendingen in.

In de pauze worden er warme hapjes aangeboden en staat er een verzameling drankjes op de tafel bij de ingang van de zaal. Het personeel is allervriendelijkst en we voelen ons in de watten gelegd. We gaan bovenin de zaal zitten en mijn ogen kunnen iets rustiger naar het scherm kijken, zoals verwacht is het geluid ook fijner. Ik schrik me aan het einde van de film nog een rotje en spring op uit mijn stoel. Aan het eind blijkt het verhaal op waarheid gebaseerd en krijgen we nog meer bewondering voor de beslissingen die één burger in de koude Oorlog heeft gemaakt. Kortom een aanrader en krijgt ****! ‘Bridge of Spies’ draait vanaf 26 november 2015 in de bioscoop.

VeronicaTV & JT bioscopen bedankt voor uw gastvrijheid, we komen snel nog eens terug.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s