Geld taart

WP_20150703_003In plaats van een envelop met geld ben ik fan van orginelere manieren. Soms zijn ze erg eenvoudig en soms wat lastiger om uit te voeren. Ditmaal een knutselwerk met mijn dochter.

Benodigdheden:

– purschuim
– plastic folie
– raster voor over het bakblik
– bakblikcollage-2015-11-26 (1)
– fondant
– taart versieringen
– geld in zakjes
– hoge taartdoos

Bereiding:
Het bakblik voorzie je van folie, hier overheen doe je het raster. Dit is dus een soort van deksel, zodra deze basis klaar is kan het pur schuim erin.
Omdat pur schuim iets uitzet kun je er eventueel iets op doen (wel even aan het plastic denken zodat bijvoorbeeld je boek onbeschadigd blijft). Vergeet niet de plastic zakjes met geld in de taart te stoppen.
Zodra het pur schuim droog is kun je eens kijken of er nog veel gaten in de taart zitten, deze kun je in de dagen erna vullen. WP_20150703_007Zodra ook dat droog is kun je het geheel uit het bakblik halen en het plastic voorzichtig van de taart af trekken. Daar waar het niet lukt laat je zitten, niet moeilijk doen als het makkelijk kan.

Vervolgens kun je de taart bekleden met fondant en versieren met de versieringen. Onze ervaring is dat het fondant niet geheel makkelijk plakt. Ook ben ik geen kei in het fondant rollen dus heb ik wat glazuur voor de gaten gebruikt.
Wij hebben een strand met zee gemaakt en mijn dochter heeft de visjes in de taart gedrukt, het pur schuim laat zich makkelijk in drukken dus let hier wel een beetje op.

Scoor nog even een echte taartdoos bij de bakker en je kado is klaar om te geven!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s