#dtv Herintreden: Hoe doe ik dat?

De tijd is gevlogen, bijna negen jaar geleden neem ik ontslag om fulltime voor onze nog-niet-eens-geboren baby te gaan zorgen. Verbazing alom in onze omgeving. Ik ben hoog opgeleid en heb naast mijn studies altijd veel gewerkt. Eindelijk heb ik een bestemming voor mijn spaargeld, het ontbreekt ons toch aan tijd om het geld op te maken. Manlief is ondernemer zonder personeel en gebonden aan winkeltijden. Wel wil ik ons kind het voorbeeld van een (financiële) zelfstandige moeder/ vrouw meegeven. Zij krijgt twee zusjes en dit najaar zal de jongste naar de basisschool gaan. Nu de bodem van mijn spaarpot in zicht is, ben ik trots dat wij dit samen op deze manier hebben kunnen organiseren.

Dat de tijd van herintreden met rasse schreden nadert besef ik al een tijdje. Ik heb getracht naar deze nieuwe fase in ons leven toe te werken. Vooral het hoe-dicht-ik-het-gat-in-mijn-c.v. heeft me bezig gehouden. We zijn helaas in deze huidige tijd niet in staat het ‘moederen’ en ‘huisvrouwen’ naar werkelijke waarde in te schatten. Ik lees hier veel over op ‘Het Moederfront’ platform voor alle zelfbewuste moeders. Om deze periode naar mijn toekomstige werkgever te verantwoorden besluit ik het bloggen te noteren. Dat doe ik bijna twee jaar en mijn publicaties zijn na te lezen. Het bloggen omvat niet alleen het schrijven, ook de acquisitie, de publicatie en de nazorg in contact met bedrijven en uitgeverijen. Ik heb overwogen van het bloggen een omslag naar betaald werken te maken. Het opzetten van een blog vergt veel tijd en energie. Op dit moment heb ik de middelen niet dit professioneel, met hulp van cursussen, aan te pakken. Ook ben ik niet zeker genoeg van voldoende inkomsten door het woud aan blogs en het bestaansrecht hiervan. En ik bekleed mijn laatste thuisblijvende jaar nog een vrijwillige functie: de klassenouder/ oudercommissielid op de basisschool. Dat zorgt voor heel wat quality-time met de kleuter en zal vast ook positief op mijn c.v. staan.

Sinds de jaarwisseling maak ik kenbaar in mijn omgeving dat ik beschikbaar kom op de arbeidsmarkt. Niet alleen probeer ik mijn sociale netwerk in te schakelen, ook verzamel ik tips. Tijdens deze gesprekken zet ik op een rijtje wat ik nu eigenlijk wil en wat ik zoek in een baan. Blijkt dat meer vrouwen in mijn omgeving in het proces van herintreden zitten, met dien verstande dat zij niet zo’n grote periode als ik te overbruggen hebben. Ze hebben of nog geprobeerd de zorg met arbeid te combineren of gewoonweg minder kinderen of in kortere tijd gekregen. Het blijkt dat het momenteel niet gemakkelijk is een passende baan te vinden, er is veel concurrentie op de arbeidsmarkt. Ik filter het opzetten van een LinkedIn– profiel en het niet te gespecialiseerd zoeken als tips. Ook het benaderen van vorige werkgevers komt naar voren. Zij weten immers al wat voor vlees ze in de kuip hebben. Wanneer ik dat tijdig aangeef kan ik misschien (tijdelijk) een collega met verlof vervangen.

omslag_je_tweede_carriere_LR-221x300

Ik bezoek de website van mijn laatste werkgever en ontdek dat zij een paar jaar geleden een boek heeft geschreven. Dat besluit ik aan te schaffen om alvast eens in te lezen in het werkveld. Bij Just40 neem ik deel aan een winactie en win het boek ‘Je 2de carrière, nieuwe loopbaankeuzes voor 45-plussers na herbezinning of ontslag’. Kortom er is werk aan de winkel!

#dtv “Wat vinden de lezers van Thuisleven van mijn aanpak tot nu toe?”

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s