Gamma: DIY of montageservice?

Wij leven al jaren met een wastafel met een scheurtje erin: “Niet aan de wasbak hangen!” En na de zoveelste ochtend dringen bij de wasbak, kijken we elkaar aan en besluiten dat de grens is bereikt. ’s Avonds als de kinderen op bed liggen zwengelen we de laptop aan en vinden we in onze woonplaats maar liefst drie badkamer(en -keuken) specialisten op een rijtje.

20151229_125443

Het is schoolvakantie en we maken er een gezinsuitje van. We fietsen in het zonnetje en komen enthousiast bij de eerste specialist binnen: “Tja, het is vakantie”, loop ik al schouderophalend over de drempel. Hallelujah, er blijkt een televisiekamer voor de kleintjes te zijn. We kunnen ongestoord een kijkje nemen. Er hangen nergens prijskaartjes dus we kijken puur op smaak. Alle badkamermeubelen vallen binnen de afmetingen van onze badkamer. We vragen er een medewerker bij en schrikken ons dan een rotje van de prijs. Dat bedrag zouden we met alle liefde voor een complete badkamer neertellen, maar niet voor een wastafelmeubel. En niet geheel onbelangrijk, deze prijzen zijn zonder installatie. We bedanken vriendelijk voor de moeite, plukken de meisjes bij uit de kinderkamer en we lopen naar buiten. Snel moffel ik de catalogus in mijn tas, want we gaan bij de concullega naar binnen. Deze badkamer- en keukenspecialist kennen we van de televisiereclame. Misschien vinden we hier wat we zoeken.

De meisjes rennen rondjes door de gangpaden en wijzen ons op allerlei mooie meubelen. De keuze is er reuze en hier zijn de prijzen zichtbaar. Soms alleen voor het betreffende onderdeel, vaak voor het totaalplaatje en dan INCLUSIEF installatie: een totaaldeal. Een kleine rekensom leert dit rekenwonder dat we goedkoper uit zijn met het aanschaffen van een complete badkamer dan één onderdeel zonder deal annex installatie. Dat zou verklaarbaar kunnen zijn, ware het niet dat de verhouding in zijn totaliteit niet evenredig is. We dubben heel even om de hele badkamer aan te pakken, maar dat is eigenlijk absurd. Ik uit mijn verwondering en krijg na wat voorrekenen gelijk van de verkoper. En daar gaan we weer…. Op naar de naastgelegen discounter. We kunnen net zo goed hier een los wastafelmeubel kopen als we voor de bevestiging toch de boer op moeten. Tenzij we een staand meubel vinden natuurlijk, die schuiven we er zo in. Er is veel keuze in dubbele wastafelkasten. De verkoper kan ons tijdens een praatje geen installateur aanraden. We krijgen meer en meer het gevoel dat we ook hier niet verder komen. Er zijn teveel hobbels in de weg. Dan maar dringen (en niet hangen) bij de bak. Inmiddels ben ik door mijn noodvoorraad koek en snoep heen en worden de meisjes hangerig. Dat komt de sfeer niet ten goede.

We nemen de trap en lopen langs de GAMMA, ik kijk manlief aan, “We zijn er nu toch, heb je niets nodig?” “We kunnen altijd even een kijkje nemen.” Tot onze stomme verbazing staat er in het gangpad een badkamermeubel met dubbele wastafels van Bruynzeel. We vinden de glooiing tussen de wastafels mooi, zo ook de hangkast en bijbehorende spiegel met planchet. We vragen een medewerker naar de moeilijkheid van de installatie van dit geheel en hij wijst ons op de Montageservice van Gamma. Say what? Gamma helpt de consument op weg naar het vinden van een deskundig installateur. Na aanschaf krijgt de koper een link naar een website waar we onze installatieklus aan kunnen bieden. We geven er direct een klap op en een paar weken later wordt ons wastafelmeubel bezorgd aan huis. In de tussentijd hebben we op de afgeschermde website gevraagd om een tweetal offertes. En al snel onze keuze gemaakt. Na wat emailcontact met foto’s zijn we tot overeenstemming gekomen en is een installatie-afspraak gemaakt. Wat niemand kon voorzien is dat de installateur momenteel door de griep geveld is. Nog héél even: “Niet aan de bak hanguh!” en dan genieten van ons ruime badkamermeubel tegen een bouwmarktprijs!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s