‘Op zoek naar de Sloddervos’

20160207_095608Door Fabulous Mama & Family zijn wij met het hele gezin uitgenodigd om de eerste bioscoopfilm van Woezel & Pip bij te wonen: ‘Op zoek naar de Sloddervos’. Samen met meer dan 150 gasten komen wij op zondagochtend aan in onze lokale JT bioscoop. We worden vriendelijk ontvangen door een gastvrouw. Ze reikt ons de kaartjes en munten voor popcorn en drinken uit. Ook krijgen de meisjes een Woezel & Pip placemat.

We lopen de trappen op richting zaal 6 en we zitten lekker achterin de zaal. Om ons heen zien we een divers publiek, tussen de 0 en 99 jaar. De kinderen wachten geduldig af en de lichten worden stapsgewijs gedimd. Het geluid van de film lijkt aangepast en heeft een prettig geluidsniveau.

“Woezel & Pip beleven samen het avontuur van de zoektocht naar de Sloddervos. De vrolijke hondjes komen in hun zoektocht zelfs op de Kale rots. En dat mag helemaal niet van Tante Perenboom en dan moeten ze ook nog eens voor het donker thuis zijn. Het is winter in de Tovertuin en neefje Charlie komt logeren voor het verrassingsfeest, de Wijze Varen is bijna jarig. Maar waar is het cadeau gebleven en de rode sjaal? Er verdwijnen steeds meer spulletjes, een springtouw, een bal en een cape. Zou dat het werk zijn van de Sloddervos? Of zijn er zelfs meerdere sloddervossen actief in de Tovertuin?” 

Tot tweemaal toe kruipt de peuter bij mij op schoot. Dat is meestal wanneer de nacht invalt in de Tovertuin. Om ons heen is er weinig rumoer, terwijl er best hele jonge kindjes te gast zijn. Halverwege is een pauze, die overvalt ons bijna. We waren nog niet aan het wiebelen en schuiven op onze bioscoopstoel. Toch maar even naar het toilet en even de benen strekken. De medewerker van JT wacht tot iedereen op zijn eigen tempo weer terug in de zaal is en geeft het seintje voor het vervolg. Het blijft nagenoeg stil in de zaal, het verhaal houdt de aandacht vast. We snappen dat al ruim 100.000 bioscoopbezoekers ons voor zijn gegaan en we willen deze familiefilm graag tippen. En niet alleen voor peuters en kleuters!

20160207_100749Voor de kinderen die de bioscoop nog wat eng vinden, is het dikke bijbehorende voorleesboek ideaal. Op deze manier kunnen de kinderen de zoektocht van Woezel & Pip naar de Sloddervos ook beleven.

Dank jullie wel Fabulous Mama & Family en JT bioscopen voor de gastvrijheid, we hebben genoten!

‘Op zoek naar de Sloddervos’ Dreamchaser (Dromenjager) i.s.m. Dutch FilmWorks

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s