Shoplog-Menorquina, leren (kinder)sandalen uit Spanje

20160214_102620Plotsklaps trekken drie dochtertjes los van elkaar ‘oude’ zomerschoenen onder uit de schoenenkast. Ze willen ze per sé aan naar school of in huis dragen. Ik kan niet anders dan concluderen dat het voorjaar voor de deur staat. Helaas regent het een paar dagen later natte sneeuw. De kleuter trekt haar zachtroze sandalen aan en het ken-net. Ze heeft leren sandalen met een enkelbandje. Ze loopt er al twee zomers op en speelt er zelfs mee in de zandspeeltuin. Als ik de menorquina’s  van dichtbij bekijk vertonen ze geen tekenen van slijtage of anderszins, een doekje erover en klaar voor de start. Ware het niet dat ze gewoon een grotere maat nodig heeft.

Menorquina’s zijn Spaanse handgemaakte leren sloffen. Om dit predikaat te mogen dragen moeten deze avarca’s voldoen aan allerhande eisen en mogen ze alleen op Menorca gemaakt worden. Ze hebben een traditionele zool die gerecycled is uit autobanden en een lederen bandje. Een goedkope vorm van afvalverwerking op een eiland.

IMG_20160213_132300Een blik op de website van Menorquina.nl en ik zie dat voor de grotere kinderen het enkelbandje is ingewisseld door een hielbandje. Ik weet niet of ze daar aan toe is en neem een kijkje bij Kind (KL). Gelukkig is er keuze genoeg in maat 30 en kiest ze, na wat dubben over de luipaard, toch de zilverkleurige sandaal. We maken het bedrag over en een paar dagen later ontvangen we de schoenendoos. Daarin vinden we niet alleen nog mooiere sandalen dan op de site, maar ook een Spaans knutselwerkje. Het grote inlopen kan beginnen!

Voor de vader & moeders die de behoefte aan Twinning niet kunnen weerstaan: de Menorquina’s zijn er, afhankelijk van de gekozen kleur, tot zo’n maat 44 of 45!

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s