Voorjaarsvakantie- activiteit met LIDL W5

Een gekscherende titel, maar het berust op waarheid. Met de voorjaarsvakantie voor de deur bedenk ik op de laatste lange schooldag wat we nu weer eens gaan doen. De vakantietijd zou vol moeten zitten met leuke activiteiten maar het huishouden vindt ook zijn doorgang. Als ik vandaag eens stof en stofzuig, dan kunnen de meisjes op de eerste vakantiedag ‘vlekken poetsen’ i.p.v. dweilen. Tegelijkertijd was ik dan de gymkleding, luizenzakken, rugzakken en andere ‘schoolwas’.

Wij volgen met enige regelmaat consumentenprogramma’s als Kassa op televisie, we kijken reikhalzend uit naar de uitkomst van allerlei testen. Het is ons niet ontgaan dat LIDL hoog scoort. Wanneer de wasmachine-monteur ons bij vetluis adviseert om over te stappen op waspoeder i.p.v. vloeibaar wasmiddel, voor het behoud van de machine, is de keuze snel gemaakt: Formil wordt het.

Voor de vaatwasmachine gebruiken we dagelijks W5 naar alle tevredenheid. Ook deze komt goed uit de test. Het is weer eens tijd om de (vaat)wasmiddelen bij LIDL aan te vullen en ik neem de W5 vochtige schoonmaakdoekjes eens mee. Die worden thuis met gejuich ontvangen: “Mama, mag ik, mag ik, mag ik?!” Vol enthousiasme worden alle deurklinken en handgrepen gereinigd. “Mama, mogen we vlekken poetsen?”, “Welke vlekken?”, “Die op de vloer!”. 20160225_104751Ik heb ze nog nooit zo hard zien rennen door ons appartement en wat ben ik blij dat we geen vloerbedekking hebben maar laminaat. “Kijk eens wat een grote vlek, kijk eens wat een vieze doek” Het houdt niet op.

Groot is mijn verbazing als een paar weken later de kleuter zich verveelt met haar vriendinnetje en vraagt of ze vlekken mogen poetsen. Wat zullen die ouders gedacht hebben, toen het klasgenootje dat thuis vertelde?

Wat gaan jullie doen in de voorjaarsvakantie?

Advertenties

3 comments

  1. Hier thuis ook een gezellige boel als de jongste helpt met schoonmaken. Hij is nu drie en zegt mij wel wat ik fout doe als ik iets poets. De vochtige doekjes zijn daar onmisbaar bij.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s