Spiegeltje spiegeltje aan de wand

InstagramCapture_56bb5cea-68fd-4620-884d-6707a2b14e44“Hallo mijn kleine prinses, ooo wat ben je mooi! Zeg het eens lieverd? Is de openingszin van het spiegeltje als we de spiegel aan zetten. Mijn dochter straalt meteen en kan het niet laten om terug te babbelen. “Spiegeltje, spiegeltje in mijn hand” babbelt mijn jongste en de spiegel begint spontaan een liedje af te spelen. Daarna zegt mijn dochter: “Wie is de mooiste van het land?” “Mmmm, laat me even denken. Jij bent het mooiste meisje van de wereld” antwoord de spiegel. Na deze vraag sluiten we de spiegel af met het hartje onder de spiegel zodat ik eerst even rustig de beschrijving kan lezen. “Dag schoonheid, ik zie je snel weer” zegt de spiegel tegen ons als afsluiting.

Gelijk als ik de eerste pagina open is me duidelijk waarom de spiegel een liedje begon te draaien.De spiegel is namelijk ingesteld op bepaalde zinnen een andere zin kan er voor zorgen dat je een heel ander antwoord krijgt.
Nadat ik mijn (eigenwijze) dochter heb uitgelegd pakt ze de spiegel en gaat ermee aan de slag. Zo nu en dan moet ik haar even corrigeren maar als ze het eenmaal door heeft zit ze overal met de spiegel. Al die leuke complimentjes vind ze maar wat leuk maar om zichzelf te kunnen bewonderen in de echte spiegel helpt ook heel erg mee merk ik al snel. Van de liefste gezichtjes die ze kan maken tot de meest hilarische gekke bekken die ze kan trekken steelt ze zo haar eigen show in combinatie met de magische spiegel. Gelukkig vindt de magische spiegel het allemaal prima en blijft ze heel positief en lief klinken.

Het leukste aan de spiegel vind de 5 jarige kleuter nog wel de vraag “welke prinses ben ik?”. Er volgen dan een aantal vragen van de spiegel waarop mijn meisje “ja” of “nee” kan antwoorden en vervolgens vertelt de spiegel welke prinses mijn dochter is. In totaal zijn er 20 prinsessen, die ook allemaal in het boekje staan met daarbij een afbeelding. Zodra dochterlief erachter is gekomen dat ze een Natuurprinses is wordt het boekje open geslagen 20160301_161631en moet ik haar aanwijzen wie de Natuurprinses is. Haar dag kan niet meer stuk!
Persoonlijk mis ik de volume knop aan de spiegel. Maar buiten dat om is het een geweldig artikel waar ik zeker de fun voor de kinderen in zie.

Spiegeltje Spiegeltje aan de wand is vanaf maart verkrijgbaar in de winkels. Adviesprijs is €29,99 wij deden wat speurwerk en kwamen erachter dat bij bol.com het spel  €21,99 kost.

“Hallo kleine prinses, ik ben je toverspiegel en samen gaan we veel plezier beleven!” Spiegeltje, spiegeltje aan de wand is een magisch spel voor meisjes vanaf vijf jaar. Druk op de achterkant van de toverspiegel op play, druk daarna op de voorkant op het hartenknopje en stel een tovervraag. Bijvoorbeeld: ”Wie is de mooiste in het hele land?”, “Gaan prinsessen ook naar school?” of “Kan ik zelf een prinses worden?” en de toverspiegel geeft antwoord!
Advertenties

2 comments

    • Daar heb ik laatst ook iets over gelezen. Toch ben ik van mening dat er een balans moet zijn. Als ze aan het kleuren zijn verwacht ik dat ze netjes kleuren en niet kliederen, als ze lief aan het spelen zijn mogen ze een compliment verwachten en als ze gek gaan doen krijgen ze straf. Maar ik ben van mening dat er altijd een balans moet zijn. Te veel complimenten doet langs de schoenen lopen en te veel corrigeren of meer van ze verwachten zorgt er denk ik voor dat ze het “nooit goed genoeg” doen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s