Review: Revlon ColorSilk bij Action

Wat fijn dat de Action op maandagochtend open is. Dan hebben we toch een uitje met de peuter. We lopen een keertje alle paden door en ik spot permanente haarkleuring. Het is er wel weer eens tijd voor, dus ik rommel wat in de schappen. Met prijzen van drie tot vijf euro is er keuze zat. De prijs verbaast me en ik besluit voor een bekend merk te gaan.

Revlon ColorSilk medium bruin (41) wordt het, zonder ammonia. Ik zie zo snel geen houdbaarheidsdatum, wel een copyright van Revlon daterend uit 2014. 20160326_161824Nou ja, ik weet uit ervaring dat mijn haar wel tegen een stootje kan en koop deze verpakking voor 2,99 euro. Via google zoek ik wat en ontdek ik dat deze variant alleen summier in het buitenland te koop is.

Er gaat wat tijd over heen en dan op een zaterdagmiddag neemt Opa de meisjes mee. Dat is mijn kans, ik open de verpakking en er is een extra flyer toegevoegd met de Nederlandse gebruiksaanwijzing. De reguliere gebruiksaanwijzing niet. Ik pak een oude handdoek, knijp het samen met een wasknijper. Ik rol de badmat veilig op en smeer mijn haarlijn in met dagcréme tegen de verfvlekken. Met wat klemmetjes verdeel ik mijn hoofd in vier vlakken, zoals een tekening laat zien. Klaar voor de start…

Het is de bedoeling dat ik het tuutje van de fles knip, dan de tweede vloeistof toevoeg en met mijn vinger op het verdeelflesje de boel goed schud. Met handschoenen aan, want het topje is eraf geknipt. Op droog ongewassen haar knijp ik de vloeistof op mijn haar centimeter per centimeter en vlak voor vlak. Er is genoeg verf voor mijn halflange jaar en ik houd over. De verf drupt niet en het inwerken begint. Ik heb de tekst een paar keer gelezen en geloof dat ik het voor grijsdekking met uitgroei-behandeling 20 + 5 minuten de tijd moet geven. Pomp-tie-domp-tie-dom.

Het uitspoelen gaat heel vlot, al snel is het spoelwater kleurloos en moet ik alle créme in mijn haar smeren en inmasseren. Na twee minuten ook dat uitspoelen en dan afdrogen. De schade is beperkt gebleven. Ik heb geen verfvlekken, waar dan ook en nu maar wachten tot het droog is en ik met het middagzonnetje buiten het resultaat eens goed kan bekijken. Daar ben ik tevreden over. Mijn haar is medium bruin geworden, ziet er glanzend uit en dat binnen 45 minuten en voor dat geld. Voor herhaling vatbaar!

Heb je wel eens goedkope permanente haarverf gekocht?

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s