Test 1…2, test je mee?

Naast het aanvragen van samples en het meedoen aan geld terug acties geef ik graag gevraagd (en ongevraagd) mijn mening over produkten en/of winkels. Het valt op dat sommige bedrijven in eigen beheer een applicatie via de Facebookpagina inzetten om een testoproep te doen. Te denken valt aan Jumbo Supermarkt, Liever Kips en Ravensburger Global. Ook sta ik ingeschreven bij een aantal onderzoeksprogramma’s die bijvoorbeeld op basis van mond-op-mond-reclame nieuwe produkten verspreiden over de Nederlandse markt of voer ik MysteryShop- opdrachten uit. Zo kwam ik lang voordat V&D failliet werd verklaard in cognito langs om op alle vijf etages de medewerkers te beoordelen op klantvriendelijkheid. Ik ging eerst op zoek naar een maat of produkt dat in de winkel niet beschikbaar was en dan vervolgens kijken of de medewerker, wiens naam ik stiekem noteerde, wel alle stappen volgde.

 • Via Buzzer- Word of Mouth heb ik al diverse campagnes meegedaan. Die krijg je per email voorgesteld en daarna kan je daarop inschrijven.
  Te denken valt aan Vitalu, L’Or Expresso, Smirnoff Cocktail en een maandabonnement op nagellak. Binnen een community ga je met een produkt aan de slag en rapporteer je ervaringen. Iedere campagne verloopt anders. Op Facebook wordt soms een aankondiging geplaatst;
 • Bij QSR Selectiebureau neem ik deel aan onderzoeken op locatie. Per email ontvang je een respondentenoproep, die je in kunt vullen of doorsturen aan een kennis die in de doelgroep valt.
  Zo heb ik wel eens een televisieprogramma beoordeeld op het Mediapark te Hilversum en in Amsterdam gesproken over verschillende soorten televisie-abonnementen. Meestal worden deze gesprekken of discussies opgenomen op video of kijkt in een tweede ruimte de opdrachtgever direct mee;
 • Trnd werkt internationaal en soms grensoverschrijdend. In de afgelopen vijf jaar passeerden Varta, Ambi Pur en Olvarit de revue. Op dit moment neem ik deel aan de Libresse-campagne en rapporteer ik mijn ervaring en die van de mensen in gesprekken om mij heen. Hiervoor heb ik samples en coupons ontvangen om uit te delen. Voor al je acties ontvang je Wombats, deze geven je activiteit weer en helpen je om sneller geselecteerd te worden bij aansprekende campagnes in de toekomst;
 • Bij Intomart/ Gfk-panel zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Ik voer een postregistratie waarin ik bijhoud hoeveel post ik (foutief) ontvang. logo_gfk.pngOok lezen ze op afstand in mijn laptop mijn internetgedrag mee, vul ik op regelmatige basis online enquetes in en neem ik deel aan onderzoeken of discussies op locatie (bijvoorbeeld over elektrische tandenborstels). De punten of het saldo dat ik opspaar zijn uit te keren in VVV-bonnen, donatie aan een goed doel of shoptegoed bij te selecteren bedrijven als Bol.com of Hema;
 • Dankzij Shopcontrol kreeg ik plezier in het mystery shoppen in winkels of zelfs telefonisch.
  Ik heb wel eens een offerte aangevraagd bij een verzekeringsbedrijf, een proefrit aangevraagd bij een autodealer en gedaan of ik interesse had in een tuinmeubel-set. Ook het bovenstaande V&D- avontuur hoort in dit rijtje. Op een soort marktplaats worden opdrachten geplaatst met informatie. Wie het eerst komt, die het eerst maalt of er is nog plek op een reserve lijst. De verdiensten worden op verzoek overgeschreven naar je bankrekening;
 • Lekker in het leven is in feite het consumentenpanel van Proctor & Gamble
  met merken als Always, Pampers en Braun. Het is gegroeid naar een verzamelpunt van reviews en tips. Via de Ambassadeursclub zijn de nieuwe produkten te testen, maar de kans dat je geselecteerd wordt is klein. ik heb een nieuwe variant Antikal mogen testen;
 • Het Testpanel biedt niet alleen levensmiddelen maar ook apparaten aan om te testen.
  Ook hebben ze een onderdeel Onderzoeken en Win. Ik heb de nieuwste Capri-Sun mogen proeven, die trouwens goed uit een consumentenprogramma test komt qua suikers, Calvé Pindasaus mild en de Croma Oliemelange.
Neem je wel eens deel aan een betaald onderzoek of een produkt-test in ruil voor de sample?
Nb. Houdt er rekening mee dat deze verdiensten als inkomsten kunnen worden gezien door de Belastingdienst. Bovenstaande zijn erkende bedrijven die de uitbetalingen fiscaal opgeven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s