Hooikoorts

Elk jaar weer heb ik er enorm veel last van. Jeukende ogen, lopende neus, jeukend gehemelte, hoofdpijn, vermoeidheid… en dat allemaal door hooikoorts! Een aantal jaren geleden kreeg ik een inenting en daarna was ik er een paar jaar vanaf. Heerlijk!
helaas kwam het daarna weer terug, zelfs zo erg dat neusspray’s, oogdruppels, tabletjes en alle andere medicijnen niet echt meer hielpen. Ik zag eruit als een zombie en zo voelde ik me ook. Tijd om weer terug te gaan naar de huisarts. Wederom kreeg ik een spuit en zakten de klachten af, helaas voor mij niet zo lang als de vorige keer. Het jaar erop had ik namelijk weer last van hooikoorts en ook nu zijn de eerste tekenen weer daar. ZUCHT.
Tijd voor actie!

Pollenkalender

Als eerste vind ik een mooie gratis download (bron) van een pollenkalender. Op deze kalender staat welke pollen er binnen dat seizoen actief zijn.

Medical Taping images

Ik heb laatst op mijn tijdlijn van Facebook een foto voorbij zien komen met daarop Medical Taping bij hooikoorts patiënten. Medical Taping, ook wel bekend als Kinesiotape, kan de oplossing bieden. Zover ik weet is hooikoorts een overdreven reactie op o.a.: pollen. Ik ben dan ook wel nieuwsgierig naar de ervaringen met Medical Taping bij hooikoorts. Mensen met ervaring… Laat je horen!

Medicatie

Pillen, spray’s, druppels, spuiten… Er is een scala vol aan producten verkrijgbaar bij drogisterijen, supermarkten en Apotheken. Een deel hiervan kun je zonder recept krijgen, toch adviseer ik om altijd even te overleggen met een apotheek. Ze kunnen makkelijk kijken in je bestand naar de medicijnen die je al in gebruik hebt en zo de beste combinatie aanbevelen. Mocht je daar eenmaal mee tevreden zijn kun je bij een andere winkel kijken of je het elders goedkoper krijgt. Elke bespaarde euro is er weer één…
Mocht dit niet baten kun je een bezoekje aan de huisarts overwegen, hij/zij kan eventueel iets sterkers op recept mee geven.
Elk medicijn heeft zijn eigen prijs.

Immunotherapie

Met immunotherapie word je geleidelijk minder gevoelig gemaakt voor allergenen. Doordat je steeds een bepaalde hoeveelheid (opbouwend) allergenen toegediend krijgt gaat je lichaam hier op een positieve manier op reageren. Het is een vrij intensief en langdurig proces om te doorlopen (ik meen ook afhankelijk van het soort allergie), maar wel ontzettend effectief. Wil je hier gebruik van maken dan kun je dit het beste laten voorschrijven door een arts zodat de behandeling gratis is.

Huis, tuin en keukenmiddeltjes

Mocht je nu niet aan allerlei medicijnen willen of het schiet allemaal niet zo op met de medicijnen, dan kun je in en rondom huis ook wat toepassingen verrichten. Zo kan een goed aangesloten zonnebril al een enorm verschil uitmaken voor de ogen. Mocht je een dag erg veel last hebben van de hooikoorts kun je je terug trekken binnen in huis, met de ramen en deuren dicht. Vergeet ook niet om beddengoed of kleding binnen te drogen i.p.v. buiten waar de pollen actief zijn…

Mocht je nog meer tips hebben drop ze dan hieronder, je maakt mij er vast en zeker heel blij mee!

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s