Sgoolfotografie.nl, eindelijk leuke schoolfotografie

“Denk eraan, de schoolfotograaf komt volgende week”, hoor ik ouders elkaar waarschuwen in de gang. Ik hoor het aan en vervolg mijn weg. De volgende schooldag begint als altijd, een beetje gehaast, maar we zijn op tijd. De meisjes hebben als altijd de avond ervoor een outfit gekozen. In de school aangekomen hangt er een gespannen sfeertje. Menig moeder probeert haar dochter te temmen en nog even snel een loshangend plukje haar met een speldje in model te brengen. De jongens moeten stil zitten en mogen niet aan de kleding van een klasgenoot trekken. Het regent wat en er wordt aan de juf gevraagd of we dan misschien vandaag het buitenspelen over kunnen slaan? Eindelijk heb ik het in de gaten … de schoolfotograaf komt vandaag. Ik kijk verschrikt naar dochterlief, ze huppelt door de klas met meer dan één vogelnestje in haar haar en een roze jurk, paarse legging met bijpassende (?) oranje bolero.

Sgoolfotografie.nl doet zijn eigen ding, een beetje eigenwijs dat wel. De schoolfoto’s lijken in geen geval op die statische portretten van vroeger. Ze neigen eerder naar foto-shoots. Toch gaan ze niet over the top. Het team van schoolfotografen is er in gespecialiseerd om in zeer korte tijd het kind in pure vorm op de gevoelige plaat vast te leggen. Zo staat de kleuter heel daadkrachtig met haar handen in haar zij op de foto en draait haar grote zus met een knalrode jurk een zwier- en zwaairondje tijdens het foto-schieten. Neem eens een kijkje op de facebook-pagina voor wat sprekende voorbeelden.

Dit is trouwens niet het enige waarin Sgoolfotografie.nl zich onderscheid van andere bedrijven. Ze hebben een uniek eigentijds online bestelsysteem. Na het nemen van de schoolfoto’s krijgen de kinderen een code mee. Met deze code kan de fotogalerij toegevoegd worden aan je account. Je kunt dus rustig thuis foto’s bestellen en alleen afnemen wat je daadwerkelijk wilt hebben. Alleen de klassenfoto of het leukste portret op hout geplakt, het kan allemaal. Niet meer klungelen met bestelbriefjes en gepast betalen in een envelopje via de juf. Nee, online bestellen en de school heeft er verder geen gedoe aan. De foto’s uit je galerij zijn via ‘send to friend’ naar opa & oma door te sturen, zodat ook zij zelf een favoriete foto kunnen bestellen. De bestelde foto’s worden rechtstreeks naar je huisadres verstuurd in een geschikte envelop.

Dit schooljaar heb ik onszelf ingeschreven voor een pilot van Sgoolfotografie.nl. Ze bieden op woensdagmiddag, op inschrijving, de mogelijkheid om ook met de niet-schoolgaande broertjes of zusjes of juist middelbare scholieren naar school te komen. Zodat alle kinderen binnen het gezin op de schoolfoto kunnen. Ik ben daar erg enthousiast over, want de schoolfoto van afgelopen jaar, zonder hun kleine zusje, was gewoonweg niet compleet.

sgoolfotografie

Ben je oudercommissielid of ben je gewoon een betrokken ouder, trek dan aan de (school)bel voor eindelijk leuke schoolfotografie en meldt je aan.

Advertenties

2 comments

  • Wat leuk, het is een kleine wereld.
   Misschien toch nog eens de stoute schoenen aantrekken Marguerita en op school aankaarten.
   Mocht je toch in de studio terechtkomen, dan staat de koffie hier klaar!

   Groetjes Linda

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s