Het opa en oma-boek. Voor peuters en kleuters

IMG_0708Het boek:
Het boek bestaat uit 14 verhaaltjes die geschreven zijn op rijm. Het is prettig voor te lezen!
De opa’s en oma’s beleven weer heel wat avonturen. Het gaat over een oppas-opa, een oma die goed kan bakken maar ook over een opa in een lijstje en een oma in het ziekenhuis. Er is ook een verhaal over logeren en dat Joep het spannend vind en bij opa en oma mag slapen! Voor kinderen herkenbare situaties.
Het boek is ook erg geschikt voor thema weken over opa en oma op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven of de kleuterklassen op de basisschool.

Een boek om heerlijk van te dromen...Wat vonden de kinderen ervan:
Ik heb het gelezen met 3 kinderen in de leeftijd van 2, 4 en 6 jaar.
Alle drie vinden ze het boek in 1 woord FANTASTISCH. Dit komt waarschijnlijk omdat het veel herkenbare situaties zijn en het verhaal op rijm is geschreven. De jongste kijkt nog meer plaatjes en leest misschien 2 verhaaltjes uit het boek, de oudste twee wilde elke keer alle verhalen horen en hebben erg gelachen om ondeugende opa’s die straf krijgen van oma. En hadden veel herkenning bij opa’s tuintje en oma’s die spelletjes doen en koekjes bakken. Het verhaal van de oma-poppendokter vonden ze erg interessant, ze hadden er nog niet over gehoord, maar nu het bestaat willen ze er echt een keer naar toe.
Aan de binnenkant van de kaft staan andere boeken die door Marianne Busscher en Ron Schroder zijn geschreven, alleen de titels lezen leverde een heel lijstje op die bij de bibliotheek geleend moeten worden!

Informatie:
Het opa en oma-boek.  Voor peuters en kleuters is hier te koop voor €12,95
Geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder
Illustraties zijn van Dagmar Stam
ISBN10: 9044344277
ISBN13: 9789044344271
Leeftijd: 1-2 jaar

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s