Recensie: Leren lezen met Nana van het Roversbos 6+

nana

Nana van het Roversbos, bij de fans allang bekend, woont in het Roversbos van de drie rovers: Niek, Viek en Riek. Ze maken daar van alles mee met tante Dora en de dieren uit het bos. Ook in ‘Een pluim voor haar’ waar Egeltje al haar stekeltjes verliest. Daardoor heeft ze het koud. Nana belt snel dokter Das en die stuurt de bosbewoners op pad om HET RECEPT tegen VERLIES van STEKELTJES te kunnen maken. Tellen jullie even mee: tien takjes taxus, één bosje lavendel, één mandje bosaardbeien, twee mandjes rode besjes, drie mandjes blauwe bosbesjes, één liter kruidensap en vijf lepels van het ‘Geheim Poeder’. Egeltje moet driemaal per dag een lepeltje hiervan nemen. Dat is heel inzichtelijk gemaakt door drie getekende klokken. De bewoners uit het Roversbos zijn allemaal erg lief voor het kale Egeltje. Ze schrijven blaadjes vol met berichtjes, die ze in een Lieve-Woorden-Doosje stoppen. Als Egeltje nu niet snel beter wordt, dan weet ik het ook niet meer.

Het verhaal is goed samen te lezen door de dik gedrukte woordjes voor de beginnende lezer. Zo kan je samen afwisselen en wordt het leren lezen een leuke bezigheid.

Naast een prachtig verhaal zijn er veel extra’s, tenminste voor degenen die het willen zien. Denk aan tellen, letters leren, klok kijken en er zijn twee pagina’s vol met opdrachten. Tenslotte ook nog het RECEPT VOOR WAFELS en “Hoe maak je een Lieve- Woorden-Doosje” knutselopdracht. Het lijkt in zijn totaliteit wel een doeboek voor vakantietijd.

Informatie:
‘Een pluim voor haar’ is o.a. hier te koop voor €19,95;
Auteur: Ann Lootens;
Illustrator: Emilie Timmermans;
Uitgever: Clavis Books;
ISBN13: 9789044826609.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s