Review: Taart-zonder-bakken van Aldi

Dochterlief wil graag leren koken en bakken. Ik heb al eens eerder geschreven over het grote Kluitman Kinderkookboek. Dit keer wil ze brownies maken, met gebruik van de oven toch weer een hele onderneming. “Wacht eens, ik heb iets gevonden bij de Aldi: Een Taart zonder bakken, is dat wat?” Ze leest de beschrijving en likt in gedachten haar lippen al af. Aardbei-slagroomtaart, het enige wat ze op haar boodschappenlijstje hoeft te schrijven is: 400 ml slagroom en 70 gram boter.

In de doos zit een kartonnen te-vouwen taartvorm, dat wijst zich vanzelf. Ze smelt de boter in een pannetje en roert het door de chocolade-gebakskruimels heen. Het geheel schept ze in de taartvorm en drukt het iets aan. 20160530_183542Dat moet 20 minuten in de koelkast staan. Weet je wel hoe lang dat duurt!

Ondertussen plukt ze een paar aardbeien van de plant en daarna mag de slagroom stijf geklopt worden met de aardbeien-crémemix. Dat is een heel lekker papje en mag geschept en gladgestreken worden op de taartbodem. Ze snijdt de aardbeien door en versiert de taart verder met pure hagelslag. Nu komt het allerergste: dat moet minimaal een uur in de koelkast blijven staan!

Wachten duurt lang, maar wordt beloond. De gebaksbordjes en -vorkjes liggen allang klaar op tafel. Eindelijk, eindelijk het uur is om. De taartschaal wordt met de grootst mogelijke voorzichtigheid uit de koelkast gehaald. Met bibberende handen wordt het karton losgemaakt, bang om iets te verpesten en dan het grote moment. Met een groot mes snijdt ze de taart aan. Ze twijfelt tussen het uitdelen van een groot of een kleiner stukje. Ze besluit uiteindelijk de helft van de taart te verdelen en we zitten er allemaal klaar voor. De grote smaaktest of laten we de foto voor zich spreken?

20160530_183743

Een dag later smaakt de taart eigenlijk nog lekkerder. We hebben er elf punten van kunnen snijden. De strooihagel is iets te puur naar mijn smaak, maar vormt aan de andere kant een mooie tegenhanger voor de zoete aardbeien-créme. De aardbeien uit eigen tuin zijn de kers op de taart en dit smaakt zeker naar meer.

Ik heb deze ‘Taart zonder bakken’ gevonden op de aanbiedingstafel bij de Aldi en het kost  2,29 euro, exclusief de boter en slagroom.

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s