Buitenspeeldag 2016

buitenspeeldag-2016Gisteren was het buitenspeeldag. Nu moet ik toegeven dat het voor mijn dochter eigenlijk iedere dag wel buitenspeeldag is. Zelfs als het regent is ze graag buiten.
De gedachte achter buitenspeeldag is natuurlijk wel mooi en als je bedenkt dat slechts één op de 5 kinderen niet of maar één keer per week vrij buiten spelen kun je een dag als vandaag niet aan je voorbij laten gaan!
De televisie blijft dus uit en we trekken er lekker op uit vandaag.

Op de buitenspeeldag in onze regio (gemeente Borger-Odoorn) worden ieder jaar tal van activiteiten georganiseerd. De organisatie bij ons in de omgeving wordt verzorgd door twee naastgelegen dorpen en het bos ligt precies in het midden van beide dorpen. Dus niet alleen een hele mooie locatie, ook  nog eens praktisch!

De activiteiten van dit jaar waren voor mij enigszins teleurstellend omdat ik toch een vergelijking maak met voorgaande jaren. Zo waren er vorig jaar dingen te doen waaronder “simpele” Oud-Hollandsche spellen. Die simpele spellen als spijkerpoepen, touwtrekken of blikwerpen blijven toch het leukste om te doen op een dag als vandaag.collage-2016-06-09

Wel waren er tal van opblaasbare attracties zoals een stormbaan, luchtkussen, elastiekbaan en een hoogspringer. Ook was er een voetbalkooi, kon je geschminkt worden en was er een tent waar je fruitspiezen mocht maken en natuurlijk oppeuzelen.buitenspeeldag7

Hoewel de activiteiten voor mij dus teleurstellend waren
kan ik niet zeggen dat de kinderen iets gemist hebben. De pret was er niet minder door! Wel vroeg mijn dochter zich af waar de pony’s waren. Ze had dolgraag een ritje willen maken.

Mijn dochter heeft twee uur lang heerlijk kunnen spellen met haar dorpsgenoten en wederom kijken we uit naar een nieuwe editie: Buitenspeeldag 2017, kom maar op!!

Advertenties

2 comments

  1. Het was super leuk gisteren. Wij hadden in de speeltuin bij het wijkcentrum de Sterrentuin in Hengelo (OV) een wedstrijdparcours uitgezet met 10 reuze spellen.Ook hadden we een suikerspin kraam en een popcornkraam en uiteraard ranja Er hebben 60 kinderen deelgenomen, een enorme opkomst die we niet hadden verwacht. Vorig waren er 35 kinderen. Maar we hebben het gered en de kinderen hebben het super leuk gehad en daar ging het om. Vanaf volgende week gaan we weer wat bedenken voor de Nationale Burendag in het 3de weekend van september. We hopen dat dat ook weer een succes wordt.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s