Verslag:’Alles Kids in Drenthe’ festival 2016

Dit jaar werd alweer voor de zesde keer het ‘Alles Kids in Drenthe’ festival gehouden. Het festival voor kids waar ze kunnen spelen, knutselen, klimmen, springen en nog veel meer in het centrum van Emmen.

Het ‘Alles Kids in Drenthe’ festival is bedacht om stil te staan bij bij de kinderarmoede in Nederland. Eén op de negen kinderen leeft in ons land op of onder de armoedegrens. Dingen die voor de meeste families heel normaal zijn zoals een dagje pretpark, dierentuin of op vakantie gaan maken deze kinderen nooit mee. Ook zij hebben recht op plezier en zorgeloos spelen zonder na te moeten denken of ze het wel of niet kunnen betalen.
Uit deze gedachte zijn enkele Emmenaren in 2010 gaan brainstormen en het Alles Kids evenement werd geboren in samenwerking met ondernemers uit de regio. Het centrum van Emmen wordt nu eens per jaar omgetoverd tot mega speeltuin.

We zijn dit jaar begonnen op het Marktplein 13487613_1792649914313604_718516430_nwaar we direct tegen de imposante brandweerwagens, politiemotoren en een ambulance aanliepen. Overal was een kijkje te nemen, mocht je op de foto met agenten- of brandweermannen. Ook mocht je een brandweer jas en helm aan om te voelen hoe zwaar dit pak is. Met de waterwagen mocht je een brandje blussen en je kon een quiz doen waarmee je een heus brandweerdiploma kon behalen.

Iets verderop kon je een kunstkoe melken en kon je hiermee je eigen beker ranja vullen. Je mocht aan het rad van avontuur draaien waarmee je diverse leuke prijsjes kon winnen. Er waren twee fietsparcoursen. Eén met loopfietsjes en één met echte BMX fietsen. Op het podium stonden diverse leuke artiesten over die over de hele dag optredens gaven.

Dit jaar werd voor het eerst een deel van het Raadhuisplein gebruikt voor de activiteiten. Eén van de activiteiten die hierdoor mogelijk werd was het varen in een echte zeilboot. Erg leuk gedaan en onder begeleiding en voorzien van zwemvest mocht je een stukje zeilen vlak voor de ingang van Wildlands.

De Sprookjescamping was aanwezig en voerde ieder uur een voorstelling op. Je kon muurklimmen, pottenbakken  en nog veel meer hele leuke activiteiten!!

Kortom wij hebben dit jaar genoten en kijken nu al uit naar de editie van komend jaar!!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s