Clementoni – Spelend leren

Alweer een poosje geleden kocht ik voor mijn dochter van 2 jaar twee spelletjes van het merk Clementoni. Op de doos stond dat het geschikt was voor 2+. Dat was het eerste wat mij aansprak. Ik vind het heel moeilijk om leuk en leerzaam speelgoed te vinden voor kinderen van 2 jaar. Voor babyspeelgoed is ze te oud en verder is veel speelgoed geschikt vanaf 3 jaar.
En ten tweede sprak mij de prijs aan. Ik vond de spelletjes namelijk echt niet duur. Ik wilde het wel eens proberen.

1. Mijn eerste memory
Mijn man en ik leggen vaak een spelletje. Niet gek dus dat wij onze dochter ook snel een spelletje willen leren spelen. En wat is het eerste spel wat je een kind leert spelen? Memory natuurlijk. Deze versie is zeer geschikt om een kind kennis te leren maken met het spel memory.
De inhoud van de doos bevat 16 gele plastic fiches. Deze fiches zijn ongeveer een centimeter dik. Zo zijn ze voor de kleine kinderhandjes makkelijk beet te pakken. 16 fiches (dus 8 koppels van 2) lijkt heel weinig, maar dit is echt genoeg om voor het eerst memory mee te spelen voor kleine kindjes. De plaatjes zijn eenvoudig, maar wel heel duidelijk. Het zijn allemaal plaatjes van dieren; hond, poes, paard, aap, krab, koe, aap, kip en een konijn. Zo leert een kind tijdens het spelen van dit spel ook nog de verschillende diersoorten.

Vanwege de eenvoudigheid van dit spel is het zeer geschikt voor een kindje van 2 jaar. Ik merk bij mijn dochter wel dat ik haar nog moet begeleiden bij het spelen van dit spel, maar dat ze de spelregels echt steeds meer en meer begint te begrijpen.

Titel: Mijn eerste memorycollage-2017-02-26
Uitgever: Clementoni
EAN: 8005125667628
Prijs: Prijzen verschillen in de verschillende (speel)goedwinkels, maar voor €5,00 à €6,00 kun je ‘m al kopen.

 1. Vormen en kleuren
  Deze puzzel is een leerzame puzzel. De doos bevat 4 kartonnen kaarten met een mooie plaat erop. In elke kaart zitten vier gaten waar een rondje, een vierkantje, een driehoekje of een half rondje in gelegd kan worden. In de doos zit verder nog 16 plastic vormen in 4 verschillende kleuren; rood, geel, groen en blauw. Het is de bedoeling dat een kind het plastic vormpje op de juiste plaats op de kartonnen kaart legt. Op deze manier leert een kind de kleuren en vormen herkennen.
  Deze puzzel wordt met enige regelmaat uit de kast gepakt. Mijn dochter legde de vormpjes al vrij snel op de juiste plaats op de kartonnen kaarten. Kleuren en vormen benoemen blijft nog wel een lastige, maar we blijven oefenen 😉
  Titel: Vormen en Kleuren
  Uitgever: Clementoni
  EAN:8005125664986
  Prijs: Ook bij dit spel verschillen de prijzen enorm, o.a. verkrijgbaar bij bol.com.

Nog meer Spelend Leren
In de serie ‘spelend leren’ (toen ik het kocht heette het nog ‘ik leer door te spelen’) van Clementoni zijn nog veel meer spelletjes en leerzame puzzels te koop. Heeft u nog een andere in huis? Ik ben er heel benieuwd naar. We zouden het fijn vinden als u uw bevindingen in een reactie hieronder met ons wil delen. En zo komen we met elkaar wellicht tot meer ideeën voor de verlanglijstjes voor verjaardag en sinterklaas van onze kinderen.

Er zijn ook leuke apps van Clementoni te downloaden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s