Review: L’Oréal Elvive Extraordinary Claylijn i.s.m. bol.com

Op Twitter volg ik Bol_com_beauty en lees ik de volgende tweet:

“Elvive Extraordinary Clay lijn @LOrealParisNL voor glanzend haar. Testen en reviewen? #RT”

Ik neem direct een kijkje online naar de specificaties van deze shampoo en het klei-component maakt mij nieuwsgierig. Zou deze shampoo dan net als scrub aanvoelen?

“Het product
De Extraordinary Clay Shampoo combineert 3 typen fijne klei om het haar te reinigen en de schoonheid van uw haar te onthullen. Perfect voor normaal haar, dat neigt vet te worden.”
Zoals ik al heb geschreven in het blog over Aleppo zeep heb ik snel vet haar, dus ik waag er een RT aan. En een tijdje later ontvang ik een berichtje van bol.com dat ik deze lijn mag testen. Na een paar dagen ontvang ik een doosje met daar in de L’Oréal Elvive Extraordinary Clay verfrissende shampoo, verfrissende crèmespoeling en droogshampoo. In het begeleidende schrijven wordt verzocht nog diezelfde maand per produkt een eerlijke review te schrijven.
Op de verpakking staat vermeld dat er geen siliconen 20160623_101320in de shampoo en conditioner zitten. Geschikt voor normaal haar dat neigt vet te worden, geeft levendige glans en houdt 72 uur luchtig en fris haar. Zonder het haar te verzwaren geeft het perfecte ontwarring van het haar. De conditioner is met name op de gewassen lengtes en haarpunten aan te brengen. Na twee a drie minuten uitspoelen. De droogshampoo zorgt ervoor dat het haar zonder nat te worden zijn overschot aan talg afgeeft aan de kleideeltjes zonder een residu achter te laten. Goed schudden voor gebruik. Op zo’n 30 centimeter afstand met name op de haarinzet richten, twee minuten in laten trekken en even voorzichtig borstelen.
Juist door mijn snel vet wordende haar gebruik ik nooit conditioner. Het hiervan aanbrengen op alleen de lengtes en de haarpunten klinkt erg logisch. Ik was mijn haar met de shampoo en het ruikt fris. Niet rozig of chemisch. De shampoo-fles blijft op twee kanten stevig staan, ook niet onbelangrijk. Na het uitspoelen en afdrogen voelt mijn haar droog aan. Zo vrij van vet dat het haast geen haar lijkt. Nu kriebelt mijn pony steeds in mijn gezicht en op mijn wangen. Het valt inderdaad soepel en luchtig, vrij van gewicht. En waar komt die slag in mijn haar vandaan op deze vochtige dag? Nog maar eens zien hoe het een dag later is.
De volgende ochtend is mijn haar nog steeds kriebelig maar waarschijnlijk door een regenbuitje van de dag ervoor toch wat vettig geworden in mijn haarscheiding. Nog lang niet vet genoeg op het weer te wassen, maar ideaal om de droogshampoo eens op los te laten. Die heeft meer geur dan de shampoo. Ik schud de bus en spuit het volgens de aanwijzing op de haarafscheiding bij mijn pony. Na een paar minuten borstel ik het uit en mijn kapsel ziet er weer fris gewassen uit!
De shampoo houdt mijn haar geen 72 uur vetvrij, maar misschien is mijn haarsoort dan toch niet ‘normaal’.
Zou deze klei-lijn ook iets voor je zijn?
De Elvive Extraordinary Clay shampoo kost net als de conditioner 4,49 euro. De droogshampoo kost 5,99 euro bij bol.com.
Advertenties

3 comments

    • Helemaal vergeten erbij te schrijven natuurlijk, een conclusie. Er zitten geen harde deeltjes in de shampoo. De klei is niet te herleiden, anders dan dat de shampoo dik is en niet door je vingers druipt. Geen losse massa, maar een volle vloeistof.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s