BoekStart

Toen mijn zoontje 3 maanden oud werd kreeg ik via het consultatiebureau een ophaalkaart voor een gratis BoekStart koffertje. De bibliotheek zit in hetzelfde gebouw dus ik ben direct langs gegaan. BoekStart is een programma om kinderen van 0 tot 4 jaar te stimuleren om (voor) te lezen.

In de bibliotheek kreeg ik een super leuk knal 13557921_1797571737154755_1655154788636491407_noranje koffertje met daarin twee hele leuke boekjes, een flyer met uitleg over BoekStart en een boekenlegger. Helemaal GRATIS. Bovendien kon ik gelijk een abonnement bij de bibliotheek afsluiten voor hem. Ook hier zitten geen kosten aan verbonden en mag hij boekjes mee naar huis nemen die speciaal voor zijn leeftijd geschikt zijn.

De inhoud van de BoekStart koffertje veranderd regelmatig. Op de website is de inhoud van eerdere edities terug te vinden. In mijn koffertje zat een zacht voel boekje “Gonnie gaat op stap” en het boekje “Daar gaan we”. Mijn mannetje vindt het vooral leuk om te spelen met het zachte boekje en plaatjes aan te wijzen. Het andere boekje zit hij gefascineerd naar mama te kijken die liedjes zingt uit het boekje.

13524284_1797571357154793_2058533493429389061_nHet aanbod baby-boekjes in de bibliotheek heeft mij verrast. Zo zijn er bad-boekjes, zachte stoffen boekjes (die door de bibliotheek gewassen worden), boeken met handpoppen en leuke plaatjesboeken. Ook is er wat speelgoed aanwezig in de BoekStart hoek, een stoel voor moeders en natuurlijk mag de boekenbeer niet ontbreken.*

*per bibliotheek die deelneemt aan boekstart is het aanbod of indeling van de boekstart-hoek verschillend

Op de website van BoekStart is meer informatie te vinden en kun je ook de deelnemende bibliotheken opzoeken.

Heb je al kennis gemaakt met Boekstart?

Advertenties

2 comments

  1. Superleuk hè! Mijn zoontje heeft deze 2 boekjes ook 🙂 Gonnie wordt hier ook regelmatig gepakt en ‘gelezen’ door hem 🙂
    En in het koffertje van mijn dochtertje zit nu een kleurboekje, kleurpotloodjes en wat andere kleine dingen. De neemt ze altijd mee als we op pad gaan. Heeft ze wat te doen onderweg.

    Liked by 2 people

  2. Wij hebben al 2x kennis mogen maken met boekstart. Altijd leuk! Wij hadden er ook nog een knisperboekje in zitten van Dikkie Dik. Die knisperboekjes doen het ook altijd goed. Veel leesplezier samen!

    Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s