Identity Games: Ezelen (+ spelregels)

ide22352Na de winactie-review van ‘Het menselijk lichaam weetjes kwartet‘ was Identity zo enthousiast dat ik nog twee reviews mocht schrijven. Een daarvan is het spel Ezelen. Zodra ik het blikje (vergelijkbaar met het “Pesten!” blikje) laat zien aan de kinderen, zijn ze enthousiast! Heel erg enthousiast zelfs. Het spelletje hebben ze al vaker gespeeld en al voor ik zelf de spelregels door kan nemen zijn ze al begonnen. Ik laat ze maar even een potje spelen terwijl ik zelf probeer de spelregels door te nemen. Al snel volgt er een situatie dat ik continu onderbroken wordt en de kinderen het uitleggen. Aan de hand van de uitleg en het boekje in de aanslag speel ik al vrij snel het spel mee. Een potje is er voor nodig om de spelregels te beheersen. Zo makkelijk zijn spelregels voor jong en oud. De spelregels vind je onderaan.

Het is een erg leuk spel om met de kinderen, maar ook met volwassenen te spelen. De eenvoud, het gemak en vooral de gezelligheid staan voorop in die hectisch spel. Het spel wordt namelijk snel gespeeld, als je merkt dat het iets te snel gaat kun je ook beginnen met aftellen vanaf 5 of 10. Zeker bij jongere kinderen is dit een aanrader.
Waar te koop?
Het spelletje is te koop bij de speelgoed winkel in het dorp of in de stad. Mocht je niet de moeite willen nemen om uit huis te gaan, omdat het bijvoorbeeld hartstikke slecht weer is, dan kun je het ook hier online bestellen voor €10,99

Spelregels:1004004011421685

Ezelen, het kaartspel dat iedereen kent, nu in een nieuwe uitvoering met leuke dierenplaatjes en échte ezels. Ezelen is een gezellig, hectisch en supersnel spel voor de hele familie. Dus let goed op en kom zo snel mogelijk in actie!

Aan de slag
Maak een aparte stapel van de ezelkaarten. Afhankelijk van het aantal spelers kies je een aantal ‘sets’ dierenkaarten vaan 4 bij elkaar horede kaarten uit. Speel je bijvoorbeeld met 4 spelers dan zoek je 4 sets uit. De overige dierenkaarten gaan terug in het doosje en doen niet mee. Schud de kaarten goed en verdeel ze over de spelers, iedere speler krijgt dus altijd 4 dierenkaarten. Zet de ezelpionnen midden op tafel. Let op gebruik altijd 1 ezel minder dan het aantal spelers.

Doel van het spel
Verzamel 1 complete set van 4 dierenkaarten en pak dan zo snel mogelijk een ezelpion van tafel. Of als iemand anders een ezelpion van tafel pakt, pak je ook zo snel mogelijk een ezel!

Een speelronde
Alle spelers kiezen 1 kaart uit hun hand, die ze weg willen geven. De spelers beginnen met aftellen: 3, 2, 1… Ezelen! Wanneer de spelers “Ezelen!”roepen schuift iedereen tegelijk zijn kaart gesloten over de tafel door naar zijn linker buurman. Deze pakt de kaart snel op en stopt hem bij zijn hand kaarten. Dit wordt net zolang herhaald totdat 1 van de spelers 4 bij elkaar horende dierenkaarten in zijn hand heeft.

Let op het doorgeven van de kaarten gaat in redelijk hoog tempo! Mocht er een speler te laat zijn met kaarten doorgeven dan krijgt hij een waarschuwing, doet hij dit nog eens, dan verliest hij de ronde en krijgt hij direct een ezelkaart.

Ezels pakken
De speler die het eerst 4 bij elkaar horende kaarten in zijn hand heeft pakt zo snel mogelijk een ezelpion van tafel. Alle overige spelers moeten nu ook zo snel mogelijk een ezel van tafel pakken. De speler die uiteindelijk geen ezel heeft kunnen pakken versliest en krijgt een ezelkaart. Schud de kaarten opnieuw en begin een nieuwe speelronde. De speler die als eerste 4 ezel-kaarten heeft is de verliezer van het spel!

Tips:
– Verzin van tevoren een opdracht die de verliezer van Ezelen moet uitvoeren.
– Wil je ezelen met meer dan 5 personen spelen, koop dan nog een spel Ezelen!

Veel speelplezier 

*Voor deze review is een artikel verstuurd.

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s