Review: Yonanas ijsmachine van Princess

Yonanas1De Yonanas is een populair product uit Amerika dat nu exclusief door Princess op de Europese markt gebracht is. Dit unieke apparaat zorgt ervoor dat je in een handomdraai heerlijk luchtig, romig ijs kunt maken. Dit allemaal ZONDER toevoeging van suiker, zoetstoffen, melk of yoghurt. Het enige wat je hoeft te doen is je favoriete fruit invriezen! Hiervan maakt Yonanas een heerlijk ijsje. Doordat er alleen fruit gebruikt wordt is Yonanas super te gebruiken voor kinderen en sportievelingen. Het ontbreken van melkproducten maakt het ideaal voor (zuivelvrije) diëten. (bron)

Testen
De ijsmachine komt binnen, en iedereen is erg enthousiast. Hij staat in een paar seconde in elkaar, erg duidelijk allemaal! De losse onderdelen (behalve motoronderdeel) kunnen in de vaatwasser wat erg prettig is, anders krijg je het misschien niet helemaal goed schoon. In de doos zit ook een receptenboekje waarmee je aan de slag kan!
De kinderen willen gelijk beginnen, ik ben ook erg nieuwsgierig! Maar helaas je hebt als basis bevroren banaan nodig en ja dat heb ik niet standaard in de vriezer. Rijpe bananen uitgezocht en in de vriezer gedaan, een dag wachten dus. De volgende middag stonden de kinderen gelijk klaar. Ook had ik ingevroren fruit gekocht, frambozen, aardbei en mango.

Verschillende smakenYonanas6
Als eerste gingen wij voor aardbeien ijs. In het bijgeleverde receptenboekje staat hoe de verhoudingen moeten zijn. Het werkte heel snel en wij hadden heerlijk ijs! Daarna nog geprobeerd met framboos en een keer een basis ijs met mango. Alles smaakte heerlijk! Wij hadden zelfs wat bolletjes over en die hebben wij ingevroren voor als papa thuis was! Let wel op als je begint met het ijs maken dat je het bevroren fruit heel even uit de vriezer haalt voordat je gaat beginnen, anders is het nog te hard, en dit is natuurlijk per fruitsoort verschillend. Een banaan moet iets eerder eruit dan een framboos. Maar dat is gaande weg ontdekken!

Gelijk hebben de kinderen weer bananen ingevroren want die gaan wel hard! Je moet ook voor rijpe bananen invriezen want die zijn het zoetst! Een paar dagen later hebben wij weer ijs gemaakt en nu hadden wij een vriendje en een volwassen testpersoon erbij, ze waren allebei unaniem over de heerlijke smaak!

Online recepten
Omdat ik toch ook wel nieuwsgierig was naar andere smaken gingen ik opzoek naar andere recepten, die vond ik via google. Het werd het recept met oreo koekjes, dit omdat mijn nichtje 17 werd en erg fan is van deze koekjes. Wij hebben het recept helemaal gevolgd en de bananen mengde goed met het oreo koekje, maar omdat het een bruin koekje is ziet het er niet smaakvol uit. Uiteindelijk meegenomen en zat er een testpanel klaar van 6 personen. Ik was zelf erg benieuwd want ik vond het niet zo, mijn menig werd helaas gedeeld, niet lekker en te snel papperig!

De ijsmachine is heel erg leuk maar ik vind wel dat je het lekkerste ijs hebt met banaan en aardbei. Het moet ook gelijk geconsumeerd worden anders is het niet lekker.

Toen ik aan het zoeken was naar recepten vond ik de uitspraak:
“Als het ijs net klaar is, is het heerlijk, wacht je een half uur wordt het een smoothie en wacht je te lang heb je een babyhapje” hier ben ik het volledig mee eens.

Yonanas10Voordelen:
* zonder melkproducten;
* zonder extra suiker;
* lekker makkelijk en snel.

Nadelen:
* je moet het direct eten.

Wij zijn erg blij dat wij het apparaat hebben! De kinderen genieten ervan en in de vakantie zullen er best nog wat ijsjes gemaakt worden.

Waar te koop?
De Yonanas ijsmaker van Princess is te koop bij Bol.com voor €59,86

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s