Ark Media: Mees & Merel- Zand erover!

MM_ZandErover_Cover_VoorzijdeHet is mooi weer. Mees en Merel spelen in het zand op de boot van Noach. Bij de berg zand staat een groen emmertje, een roze emmertje, een groen schepje en een rood schepje. Ofschoon ik geen verschil zie tussen de groottes en vormen van de emmertjes en schepjes is er wel verschil in kleur. Mees is al een hele tijd met de rode schep aan het scheppen, maar Merel wil ook heel graag met de rode schep scheppen. Maar dat gaat natuurlijk niet, ze moeten delen. Gelukkig is er Kapitein Noach die de vogel-vriendjes komt helpen.

Een perfect ruziënd boek
Een vrolijk boek dat gaat over ruzie maken en weer oplossen. Dat is het eerste wat in me op komt nadat ik het boek gelezen heb. De illustraties zijn eenvoudig mooi, waardoor kinderen gelijk doorhebben waar het over gaat. De geschreven tekst is kort en krachtig verwoord waardoor kinderen niet afgeleid raken door de hoeveelheid. En toch bevat het boekje genoeg pagina’s om er een tijdje mee zoet te zijn. Voor mijn gevoel eigenlijk de perfecte mix van hoe een boekje moet zijn voor kleine kinderen. Stukjes tekst, leuke plaatjes en dan door bladeren…

Zelfstandig lezen
Kinderen uit eind groep 3 kunnen het boek al zeer goed zelf lezen is mij opgevallen nadat mijn zoontje het boek hardop voor begon te lezen. Vaak is het dan afwachten wat hij er van begrijpt maar hij wist zeer goed te vertellen waar het verhaal over ging. En ook hoe Mees & Merel het op zouden kunnen lossen. En dat laatste is natuurlijk het mooiste om te horen van je kind, immers als hij al voor een ander weet wat het beste zou zijn mag je verwachten dat hij dat ook voor zichzelf weet…

Informatiemees en merel

Auteur: Vrouwke Klapwijk
Illustraties: Mariska Kalma
Uitgever: Ark Media
ISBN: 9789033832970
www.meesenmerel.com

Te koop bij ArkMedia voor €9,95

Advertenties

23 comments

  1. Dit boekje zou ik superleuk vinden om te winnen! Elin vindt het verhaal van de Ark van Noach supermooi. Komt de “regenHoog” er ook in voor?! En ik denk dat Joas het ook wel leuk gaat vinden als hij 2 is 😉 Hij zou hier echt welkom zijn denk ik.

    Liked by 1 persoon

  2. Ik doe ook graag mee met deze winactie. Boekjes lezen is erg favoriet bij Aron(15 maanden). Hij pakt zelf de boekjes al uit de kast en kruipt dan lekker bij ons op schoot om een verhaaltje voor te lezen. Dit boekje ken ik nog niet, dus altijd leuk om nieuwe boekjes te ontdekken!!

    Liked by 2 people

  3. Ziet er erg leuk uit! Dit valt vast in de smaak bij ons thuis, mijn zoontje en ik zijn dol op samen lezen vooral voor het slapengaan. Een leuke aanvulling is altijd welkom. En als nummer twee die onderweg is er later ook vast weer van genieten! Heb geen Facebook, wel gedeeld met G+.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s