Review: VSM Derma Wondgel

Mijn dochtertje van 2 jaar is een echt wildebrasje. Een tand door haar lip, een bult op haar hoofd en een blauwe plek komt nog al eens voor. Als er een ‘ongelukje’ is gebeurd en ze heeft ergens pijn dan wil ze er een kusje op als het minder erg is, of ze wilt er “Luufje” op als het wat erger is. Luuf is een verkoudheidsbalsem wat wij op haar borst en rug smeren als ze verkouden is, zodat ze weer beter kan ademhalen. Sindsdien noemt ze alle zalfjes en crèmepjes “Luufje”. Na een kusje of het smeren van luufje is de pijn meestal snel weer over.

Vlak voordat ik 2 weken op vakantie ging werd mij gevraagd om VSM Derma Wondgel te testen. Op het doosje staat dat het voor de behandeling van kleine snij-, schaaf-, en brandwonden is. Toen ik het binnenkreeg heb ik het gelijk in mijn rugzak gestopt om het mee te nemen op reis. Op vakantie gebeuren er toch regelmatig wat val- en stootpartijtjes, dus het zou vast goed van pas komen. En daarbij begon ons zoontje van 9 maanden zich op te trekken aan tafel en de eerste kleine pasjes aan tafel te zetten, maar wil daarbij ook nog wel eens omvallen.

En inderdaad, VSM Derma Wondgel heb ik regelmatig uit mijn tas moeten halen. Het eerste valpartijtje gebeurde al op dag 2 van de vakantie toen ze in een speeltuin van een klimtoestel afviel, met haar gezichtje pardoes in het zand. Dit had als gevolg dat haar hele gezichtje onder het zand zat en ze een schaafwondje op haar voorhoofd had. Gelijk maar de wondgel er op gesmeerd. Wondgel is een doorzichtige, iets gelige gel wat je op je wondje moet smeren. Er zit een licht geurtje aan. Het gebruik van de gel is eenvoudig:derma wondgel1
Was voor gebruik je handen. Breng een kleine hoeveelheid VSM Derma Wondgel aan op je vingertoppen. Verdeel de gel over de wond tot deze volledig is bedekt. Was na gebruik opnieuw je handen. Herhaal de handel 2 tot 3x per dag of indien gewenst vaker. Laat de gel enkele minuten intrekken voor het aantrekken van kleding en/of schoenen”.

Wat ik mij ondertussen wel steeds afvroeg, bij het smeren van de wondgel, is waarom dat deze gel nu goed is om op een wondje te smeren. Wat doet het precies? Dit is ook helemaal niet heel duidelijk in de bijsluiter te lezen behalve dan dat het de natuurlijk wondgenezing bevordert. Maar welk voordeel het nu precies heeft, dat was nergens te lezen.

Van internet word ik wel iets wijzer. Daar staat het volgende beschreven:
derma wondgel

“Gebruik VSM Derma wondgel voor de behandeling van kleine snij-, schaaf- en brandwonden. Dankzij de Actieve Medische Ingrediënten Olile-Active™ en Spirucal-Active™ creëert de gel een beschermend laagje op de huid om het risico op infecties te verkleinen. VSM Derma wondgel vermindert jeuk, bevordert de natuurlijke wondgenezing en voorkomt littekenvorming. De gel is te gebruiken vanaf 0 jaar.”

Deze tekst had wat mij betreft wel op het doosje of in de bijsluiter beschreven mogen staan.

‘Gelukkig’ kon ik het zelf ook nog een keertje uittesten. Ik stootte mijn scheenbeen flink hard tegen de punt van de vaatwasmachineklep (heerlijk hè, dat we hadden een vaatwasmachine in ons vakantiehuisje hadden 🙂 ). Er zat een schram op mijn been en ik vermoedde dat het wel een flinke blauwe plek zou gaan worden. Het schrammetje prikte ook behoorlijk, totdat ik er wondgel op smeerde. Ik heb daarna nergens last meer van gehad en de blauwe plek is uitgebleven. Maar ja, wellicht zou die blauwe plek ook uitgebleven zijn als ik het er niet op gesmeerd had.
En vanmiddag pakte ik – hoe dom – met mijn blote vingers een hete pan vast. Ik moet zeggen dat mijn vingers wel echt minder gloeiden na het smeren van de gel.

VSM Derma Wondgel is uitsluitend voor uitwendig gebruik, dus niet bij een wondje in je mond en ogen dien je ook te vermijden. Het is al te gebruiken vanaf 0 jaar. Voor zover bekend is het ook te gebruiken tijdens een zwangerschap of als je borstvoeding geeft.
De adviesprijs van een tubetje VSM Derma wondgel van 20 ml € 9,95 en bij een snelle blik op internet kom ik er achter dat het bij de meeste winkels ook zoveel kost.
Meer informatie over VSM Derma wondgel vind je hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s