Roald Dahl-week: ‘De REUZENKROKODIL, wat rijmen en enkele rotbeesten’ luisterboek

Het is Roald Dahl- week, een jaarlijks terugkerend evenement rond 13 september, zijn geboortedag. Dit jaar wel extra bijzonder, want dat is 100 jaar geleden. Bij Connie’s Boekkies wordt dit luisterboek verloot, een mooie aanvulling op onze collectie. De hoes is geïllustreerd door Quentin Blake en de negen verhalen worden voorgelezen door Jan Meng. Precies op zijn geboortedag zet ik de cd aan, die duurt ongeveer 50 minuten en is geschikt voor 6+.

Ik moet even wennen aan het luisteren zonder bijgeluiden, het is geen hoorspel namelijk. De verhalen worden levendig voorgelezen en wisselen soms zonder aankondiging in het volgende verhaal of rijm. Jammer dat ik vergeten ben een lekker taartje te kopen. Jan Meng komt gaandeweg de verhalen beter in zijn rol als meesterverteller. Ga er maar aan staan, op de (verjaardag-)stoel van Roald Dahl gaan zitten.20160908_102310

 1. De Reuzenkrokodil;
 2. Roodkapje en de wolf;
 3. Het buikebeest;
 4. Het stekelvarken;
 5. Het varken;
 6. Goudhaartje en de drie beren;
 7. De Krokodil;
 8. De miereneter;
 9. De drie biggetjes.

Het verhaal van ‘De Reuzenkrokodil’ is voor dit audioboek aangevuld met uit ‘De Gruwelijkste rijmen’ nummer 2, 6 & 9 en wat ‘Rotbeesten’ als nummer 3, 4, 7 & 8. Op deze manier worden verhalen en rijmen mooi afgewisseld.

‘De REUZENKROKODIL, wat rijmen en enkele rotbeesten’ van Roald Dahl, vertaald door Huberte Vriesendorp, voorgelezen door Jan Meng, Uitgeverij Rubinstein 2010 (vierde druk 2016) is o.a. hier online te koop.

Luister jij wel eens naar een boek?

Advertenties

One comment

 1. De GVR draait, of draaide, in de bioscoop. Ook een absolute aanrader als het gaat om Roald Dahl.
  De juf van de oudste zoon heeft dit afgelopen jaar voorgelezen en aan de hand daarvan zijn we naar de film geweest.

  Of ik zelf naar verhalen luister? Alleen als de kinderen hakkelend voorlezen 😊
  Een luisterboek geniet niet mijn voorkeur, een boek om zelf te lezen wel (zodra ik eenmaal de drempel over ben en begin met lezen).

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s