Linnie’s Home-made (suikervrije) limonade met munt

Met een kinderverjaardag voor de deur besluit ik daags tevoren weer eens zelf limonade te maken. Dit keer met munt als basis, de vorige keer was dat groene thee, en rood gekleurd. Ik gooi een liter kokend water over vier takjes munt in een aparte bak, dat mag een nachtje trekken en doe ik de volgende ochtend wel in de koelkast. In onze drank-dispenser mag geen kokend water namelijk.

In onze glazen Kilner Original doe ik een liter koud water met twee schijven citroen van één centimeter dik en twee schijfjes limoen. Ook die kunnen dan een nachtje trekken. De rest van de citroen & limoen knijp ik even met de hand uit boven de sapkan. Om een rode kleur te krijgen voeg ik een half doosje diepvries frambozen toe. Die tip heb ik ergens op het net gelezen. Tenslotte nog een scheut sinaasappelsap (of geperste sinaasappel) en het trekken kan beginnen. Het muntwater slaat al groen uit, dus dat gaat de goede kant op. O ja, en niet te vergeten de ijsblokjes invriezen.20160918_084123

Na het proeven van het muntwater besluit ik dezelfde avond deze nog bij te voegen en de volgende ochtend voeg ik alvast vier grote ijsklonten toe voor het proeven. De limonade heeft een zure afdronk, iets te scheutig met de citroen geweest waarschijnlijk. Nu het kouder is, is het wel lekkerder. Nog een extra scheut sinaasappelsap en we zijn klaar voor de verjaardagsvisite. Vrolijk te serveren met een ijsklontje en takje of blaadje munt.

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s