Ravensburger tiptoi®- wij leren Engels

2016-09-27-wij-leren-engels-tiptoiToen ik Engelse les kreeg had ik er echt een gruwelijke hekel aan. Wat stomme rijtjes uit het hoofd knallen om er vervolgens achter te komen dat de uitspraak niet goed is. Maar nog erger: kom je eindelijk iemand tegen die Engels spreekt, snap je er geen snars van vanwege het accent. Toen de oudste twee kinderen vorige maand aankwamen met het nieuws dat ze Engels op school kregen had ik dan ook gemixte gevoelens. Maar om nou te gaan klagen over mijn eigen ervaringen heeft geen zin dus ging ik op zoek naar iets dat mijn jeugd zou kunnen helpen met de Engelse les. En zo kwam ik uit bij het boek “Wij leren Engels” van tiptoi®.

‘Wij leren Engels’
Het boek is verdeeld over meerdere dikke, stevige pagina’s en gebonden met een ringband. Zodra je het boek openklapt zie je een grote prent die op beide pagina’s doorloopt, hierbij is een kort verhaaltje te lezen en onder aan de rechterpagina de symbolen voor tiptoi®. Hier kun je kiezen hoe je de pagina wilt leren, lezen of spelen. Het boek is verdeeld over acht thema’s namelijk:
– Who lives here?2016-09-27-wij-leren-engels-tiptoi-1
– Where do the children go?
– What are we eating today?
– What is happening in town?
– Fun in the bathroom
– What shall we play today?
– Who lives in the zoo?
– What can you do in the park?
Op elke pagina is er veel te zien en te beleven. Druk maar eens met de tiptoi® pen op één van de personen, voorwerpen of gebeurtenissen die te zien zijn.

Leuk en leerzaam
Dat Engels leren zo leuk kan zijn hadden ze in mijn jeugd uit moeten vinden, ik durf te wedden dat ik dan met veel meer plezier mijn toetsen had gemaakt. In elk geval draait het nu niet meer om mij, ik heb mijn Engels redelijk goed bijgetrokken in de praktijk, maar draait het om de kinderen. Dus ging ik met ze aan de slag, nou ja ik… tiptoi® doet het werk eigenlijk voor je. Door simpelweg het boek en de tiptoi® pen te overhandigen leren ze al spelend het Engels. Ze hebben al vrij snel door dat er meerdere mogelijkheden zijn om het boek te ontdekken. Maar ook dat er een symbool is om het Nederlands naar voren te laten komen. Al met al een geweldig boek waar we nog heel erg veel plezier aan gaan beleven.

Waar te koop?
tiptoi®- Wij leren Engels is o.a. te koop bij bol.com voor €19,95.
Om het boek actief te kunnen beleven heb je de tiptoi®- stift nodig, deze is bij o.a. bol.com te koop voor €36,99.
Zodra je eenmaal een tiptoi®- stift hebt kun je deze gebruiken voor alle tiptoi®- producten door eenvoudigweg de bestanden te downloaden op de stift.

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen *

Advertenties

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s