Regenwormen – een waardevolle toevoeging …

Regenwormen_1__1Regenwormen …
Het SLO – Nationaal Expertisecentum Leerplanontwikkeling – noemt dit spel een waardevolle toevoeging aan de rekenles. Kinderen leren op een speelse manier handig rekenen en dan met name optellen en vermenigvuldigen en ze leren strategisch spelen onder de 36. Dit spel zou een heel goede aanvulling zijn op de rekenles in de groepen 4, 5 en 6. Dit voor de leerkrachten onder ons…
In “Volgens Bartjens” – Praktisch en didactisch tijdschrift voor rekenen op de basisschool, het voortgezet onderwijs en het mbo – is ook aandacht besteed aan dit spel tijdens de rekenles. Het artikel kunt u hier lezen.

Voor u – als ouders – zou Regenwormen ook een waardevolle toevoeging zijn aan de spelletjeskast van uw zoon of dochter vanaf ongeveer 7 à 8 jaar. Voor sommige kinderen zou het goed zijn om thuis eens extra te oefenen met rekenen, maar ja, als je al een hele dag op school gezeten hebt, heb je natuurlijk geen zin om thuis ook nog eens aan de slag te gaan. Hoe leuk en leerzaam is het dan niet dat een kind via een gezelschapsspel tot nog eens extra oefent met rekenen?! En ze hebben zelf niet eens door dat ze aan het rekenen zijn …

Dit spel is niet alleen een waardevolle toevoeging voor kinderen … ook voor volwassenen.  Als volwassenen onder elkaar is dit ook een fantastisch leuk spel om te spelen. Het is geschikt voor 2-7 spelers, ook als je het met z’n tweeën speelt is het leuk. Het is snel klaargelegd. En je doet ongeveer 20 minuten over één potje. Het spel is van degelijk materiaal gemaakt en het zit in een klein doosje. Ideaal om mee te nemen op vakantie.

Nieuwsgierig geworden? Hier volgt een korte uitleg:20160905_160442
Als je aan de beurt bent, gooi je met 8 dobbelstenen. Je legt nu alle dobbelstenen met hetzelfde getal of met een worm opzij. Daarna gooi je met de resterende dobbelstenen en legt nu alle dobbelstenen met een ander getal opzij. Als je totaal hoger is dan 20 en je hebt ten minste één worm gegooid, mag je de steen met het betreffende getal van tafel of zelfs van een andere speler pakken! Maar neem je teveel risico en gooi je alleen maar getallen die je al eens hebt gepakt, dan ben je af en moet je juist een steen inleveren.
Op elke steen staan een aantal regenwormen. Wie aan het einde van het spel de meeste regenwormen heeft, is de winnaar.

Klik hier voor de online spelregels!

Titel: Regenwormen
Merk: 999-games
Aanbevolen leeftijd: vanaf 8 jaar
Aantal speler: 2-7
Speeltijd: ongeveer 30 minuten
Te koop bij o.a. Bol.com voor € 13,99

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s