T.rex Tix in Naturalis het boek

2016-09-28-t-rex-trix-in-naturalisVanaf 10 september 2016 is T.rex trix het middelpunt van tentoonstelling T.rex in Town in museum Naturalis. Trix werd in 2013 gevonden in Montana en is geprepareerd, onderzocht en opgebouwd door experts in de VS in nauwe samenspraak met Anne Schulp, paleontoloog bij Naturalis. Uitgeverij Leopold maakt de twee officiële boeken bij de tentoonstelling en wij van Thuisleven ontvingen hiervan een exemplaar om te recenseren.

T.rex Tix in Naturalis het boek
Zodra ik door het boek blader vallen mij gelijk de prachtige foto’s en de hoeveelheid informatie op wat in het boek staat. Ik weet zeker dat ik dit boek niet in één dag uitgelezen heb (en eigenlijk hoeft dat ook helemaal niet. Als ik eenmaal uit gebladerd ben en begin te lezen lees ik meteen een zin wat me opvalt: “Alles wat hier wordt verteld is een mogelijkheid. Want veel dingen die hier worden beschreven over het leven van Trix, de tyrannosaurus, is niet zeker – het zijn veronderstellingen. Niemand heeft tenslotte ooit en T. rex in het wild gezien.”
Waarom ik dit zinnetje zo belangrijk vind? Heel simpel, mijn oudste zoon heeft autisme en denkt vaak dat als hij iets leest, of als hem iets gezegd wordt, dit de waarheid is. 2016-09-28-t-rex-trix-in-naturalis2Bovenstaande zin (min of meer de opening in het boek) geeft juist aan dat dit niet per se zo is, een geweldig begin van het boek.

Direct nadat ik verder ga met lezen valt mij de ontzettend prettige schrijfstijl op. Het neemt je mee naar de tijd van de dino’s; het omschrijft hoe het eruit zag, wat het klimaat was en  wat voor geluiden er mogelijk waren. Op veel pagina’s staan wetenswaardigheden als extra’s en overal zijn een of meerdere mooie foto’s toegevoegd. Elke pagina weer nodigt je uit om door te bladeren en alles te lezen. Niet alleen de wetenswaardigheden zijn namelijk reuze interessant, maar zo is het verhaal van Mira en George adembenemend om te volgen.
Naarmate de pagina’s in het boek verstrijken neemt het boek je mee naar de vondst en uiteindelijk naar het stuk “Naar Nederland”.

2016-09-28-t-rex-trix-in-naturalis1Aanbeveling
Al duizenden jaren leven er mensen op deze aarde en toch zijn er nog steeds prachtige verrassingen die naar voren komen. Zoals het vinden van een skelet met een heel ander leven dan wij gewend zijn, en toch ook weer hetzelfde (leven, overleven en de dood ten gevolge). Het boek is dan ook niet alleen prachtig om te lezen voor mensen die naar Naturalis gaan en Trix willen bewonderen, maar ook voor mensen die van de geschiedenis houden maar ook voor alle dino liefhebbers.

Waar te koop?
Het boek is bij bol.com te koop voor €14,99
Auteur: Daan Remmerts de Vries
ISBN: 9025870872

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen *

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s