City Maze van SmartGames

citymazeVoor een tienjarige zijn de meeste speelgoed items “saai” en “kinderachtig”. Ook het uren spelen van “simpel” materiaal kan leiden tot verveling. Hoog tijd om de hersenen eens flink te laten kraken, wellicht dat daarna het ander speelgoed ineens weer interesse krijgt, al is het maar voor een ander fantasiespel.

Verkorte spelregels:

  1. plaats de startpijl en het eindkruis zoals aangegeven in de opdracht (deze staan in de bijgeleverde boekjes, in totaal zijn er 120 opdrachten)
  2. creëer nu routes door pijlen op het spelbord te plaatsen, zodat de start-en eindposities virtueel verbonden worden door pijlen van dezelfde kleur.
  3. Je moet niet alle pijlen gebruiken om een opdracht op te lossen. Voor sommige opdrachten heb je slechts 2 pijlen nodig voor andere 3 pijlen

In het boekje met spelregels, welke bijgesloten zit in de verpakking, vindt je de uitgebreide spelregels. SmartGames staat bekend om de spellen waarbij je logisch moet nadenken om het antwoord te vinden. Simpel de vormen op het bordje leggen zit er dus niet bij.

We lezen de spelregels, openen het speelbord en beginnen bij opdracht 1 met een kleur om erin te komen. De tiener ziet het gelijk en legt het neer (wellicht door zijn jarenlange ervaring met bouwstenen), zo werkt hij een aantal opdrachten zonder problemen af en vraag ik mij serieus af of dit wel een denkspel is. Omdat we een vriendinnetje te spelen hadden laat ik de moeder even naar het spel kijken. Nadat we haar hersenen konden horen kraken kwam ze tot de conclusie dat ze het niet zag. We leggen rustig de spelregels nog eens uit, gaan terug naar stap 1 en laten haar die oplossen. Geërgerd geeft ze toe hier niet de rust en zin voor te hebben. Waarbij wij hardop lachen en maar eens de moeilijke vormen onder de neus gaan nemen. Nu wordt het ook voor ons pittiger en hebben we eindelijk een uitdaging. Hier zijn we de komende tijd wel zoet mee.

Zodra het eerste boekje uit is kunnen wij ons focussen op boekje 2. Hier staan 2 kleuren in en daardoor is de moeilijkheidsgraad gelijk weer anders.citymaze2

Ondanks dat het spel voor 1 speler bedoelt is hebben we er zelf een andere variant bij bedacht. De eerste die de juiste oplossing ziet heeft een punt verdient. Het is
wel leuk om dan ineens nog meer power in een kind te zien om het juiste antwoord te willen weten. Maar nog leuker, ook voor mezelf zit er nu een grotere drive in om het juiste antwoord te zoeken want de tiener is echt snel met het zien van de juiste oplossing.

Het spel is, zoals eerder gezegd, voor 1 speler vanaf 7 jaar tot 99. Grote kans dat niemand het erg vind als opa en/of oma van 100 (of ouder) het spel ook even speelt 😉. In totaal zijn er 120 opdrachten in 5 verschillende niveaus

Het spel City Maze van SmartGames kunt u o.a. kopen bij bol.com voor €14,95

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s