Het Internationale jaar van de Boon-Pasta met tonijn & boontjes

20160928_175132Er zijn in het Internationale jaar van de Boon, uitgeroepen door de Verenigde Naties, al heel wat recepten de revue gepasseerd. Regelmatig met sperziebonen, maar nog niet eerder met vis. Pasta met tonijn en sperzieboontjes staat snel op tafel en vult goed.

Open het blikje tonijnen giet de bijgevoegde olijfolie in de wok. Wok hierin de sperziebonen zo´n vijf minuten op hoog vuur. Breek de spaghetti doormidden en kook deze in kokend water. Snijdt de cherry tomaatjes door de helft, hak het bosje peterselie en voeg dit toe aan de wok. Warm de tonijn op. Serveer de spaghetti met daarop het mengsel en de tonijn en strooi naar wens kaas eroverheen.

20160928_180853Voor vijf personen hebben wij twee blikjes tonijn, 500 gram sperziebonen, een portie strooikaas, een handvol cherry tomaten en een klein bosje peterselie gebruikt. Dit gerecht is ook koud te bereiden of te consumeren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s