Een vet coole dino en twee blije kinderen

2016-10-11-een-vet-coole-dino-marjolein-jornaMijn zoontje zit momenteel in een dino-fase. Al wekenlang heeft hij het over dinosaurussen (en dan vooral T-Rexen) die heel groot zijn en heel hard kunnen rennen. Met enige regelmaat is hij zelf een T-Rex of moet ik er één zijn en af en toe duiken ze zelfs op in zijn dromen. Spelen doet hij uiteraard ook het liefste met dino-poppen. Dus toen ik de kans kreeg om het speeltje ‘Vang de dino’ te testen, greep ik deze met beide handen aan.

In mijn ogen stelt het speelgoed niet veel voor. Het is een plastic dino, van onbestemde afkomst, met poten die kunnen bewegen en gevaarlijke slagtanden. Ik heb even gegoogled en hij lijkt nog het meest op een stegosaurus (voor de kenners onder jullie). Daarbij zit een poppetje met in verhouding enorme schoenen en handschoenen, een zonnebril en een sterke kaaklijn: type ‘stoere vent’. Tot slot bevat het pakketje een buitengewoon groot grijp-ding, dat onze held kan vasthouden in zijn hand. De bedoeling is duidelijk: de macho wordt geacht met die grijper de stegosaurus te vangen om zo de wereld voor onheil te behoeden. Het uiteinde van het gereedschap kun je namelijk om de poot van de stegosaurus klemmen.

Maar ik mag het dan een prul vinden, mijn zoontje denkt daar heel anders over. “Wow, een dino!!! Echt vet cool!!” juichte hij toen hij het pakketje openmaakte. De rest van de avond, de volgende dag en de dag daarop, speelde hij vrijwel alleen maar met zijn nieuwe dino, die hij voor het gemak ook maar bestempelde tot T-Rex. Hij liet de held de dino grijpen, de dino moest over tafel springen terwijl mijn zoontje bijpassende gromgeluiden maakte en ’s avonds had hij hem het liefst mee naar bed genomen. Zijn enthousiasme werkte aanstekelijk: al snel kroop ook zijn kleine broertje van bijna anderhalf over de vloer met de nieuwe aanwinst terwijl hij “grrr, grrr” zei. (Al liet hij de dino gelukkig ook nog kusjes geven aan de macho.) Inmiddels zijn we een paar weken verder en nog steeds pakt hij met enige regelmaat de dino en zijn bewaker uit de kast.2016-10-11-een-vet-coole-dino-marjolein-jorna1

Als extraatje zat er bij dit setje ook nog wat ander speelgoed. Twee plastic opwind hagedis/monstertjes die kunnen rondhupsen, een paar draakjes waar je een soort ratel van kunt maken en een bouwsetje van plastic vierkantjes die je in elkaar kunt klikken tot bijvoorbeeld een doosje. Ook deze zaken werden door mijn jongens met gejuich en gekir uitgepakt. Mijn oudste was vooral blij met het bouwsetje (dat werd een ‘gevangenis voor de T-Rex’) terwijl mijn jongste heeft gegierd om de rondhuppende opwindmonstertjes.

Het werd mij maar weer eens duidelijk: je kunt nog zoveel blankhouten, educatief verantwoord speelgoed in huis halen, kinderen (in ieder geval de mijne) vallen toch vooral voor de felgekleurde, prullerige gadgets die aansluiten bij hun interesses. In ieder geval heb ik dagenlang kunnen genieten van twee blije koppies! En nu maar wachten op de volgende rage…

Mocht je ook een dino willen temmen kijk dan eens hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s