DIY – Maak en versier zelf je chocoladeletter(s)

Ze liggen alweer volop in de winkel; chocoladeletters. En dan is het de kunst om er voorbij te lopen zonder dat niet zo’n letter in het wagentje legt. Vaak liggen er ook van die supermooi versierde letters in de winkel. Of je kunt het bestellen via bijvoorbeeld chocoladebezorgd.nl Hierover heeft u een review kunnen lezen van Miranda een paar dagen geleden.
Maar wist u dat je ook heel makkelijk zelf van die mooi versierde chocoladeletters kunt maken? Het is echt heel simpel, enig nadeeltje is dat je hele keuken onder de chocolade komt te zitten. Een leuke activiteit om eens samen met je kind(eren) te doen. Ik deed het afgelopen week samen met mijn dochtertje.
chocoladeletters

Wat heb je nodig:
200 gram chocoladerepen (melk, wit of puur)
60 gram ongezouten roomboter
Een mixer
Bakpapiertje
Spuitzak met kartelspuitmondje
Versiersels, dit kan echt van alles zijn.

Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Ik heb het au bain marie gedaan, dat vind ik het veiligst, omdat chocolade smelten in de magnetron altijd heel makkelijk verbrandt. Gebruik je de magnetron om de chocolade te smelten, dan doe je dit steeds per 10 seconden en roer je steeds de chocolade door.
Als de chocolade helemaal gesmolten is laat je deze eventjes wat afkoelen. Klop ondertussen de roomboter romig en luchtig.
Meng daarna de boter en de gesmolten chocolade door elkaar. Doe dit mengsel in een spuitzak met een kartelmondje.
Spuit hiermee je chocoladeletters op een bakpapier. Je kunt het uit de losse pols doen, maar je kunt ook eerst de letters op dit bakpapier schrijven. Maak de letters niet te dun zoals ik heb gedaan. Dan breken ze snel af.
En dan het leukste… versieren maar! Je kunt hier echt van alles voor gebruiken. Smarties, Schuddebuikjes, in kleine stukjes gesneden fudge, (chocolade)kruidnoten, hagelslag, vlokken, muisjes, of allerlei decoratie-versiersels die je zo in de winkel koopt .. Lchocoladeletters1eef je uit!

En nu is het de kunst om er even een paar uurtjes van af te blijven zodat de chocolade kan harden. Als je het te snel oppakt breekt het af. Hmmm.. moeilijk hoor!

Het kan ook nog anders; neem een bestaande chocoladeletter en spuit dit op met de chocolade/botermengsel zoals hierboven beschreven. Daarna kun je de letter nog versieren met allerlei versiersel. Je kunt dan bijvoorbeeld een witte chocoladeletter nemen en ‘m opspuiten met bruine chocolade, of andersom. Dit geeft een erg leuk effect.

Succes met het maken en versieren van je chocoladeletters! Laat je een foto van jouw letters zien om Facebook? Wij zijn benieuwd ….

Advertenties

3 comments

  1. Erg leuk om te maken. Helaas heeft onze dochter een koemelk allergie en mag ze dus geen chocolade hebben.

    Ze is nu 3,5 en gaat steeds beter snappen wat ze wel en niet mag.

    Zeker in de december maand lastig omdat er overal chocolade ligt en sommige merken kruidnootjes ook niet mogen (en je weet nooit wat Sint en piet in de strooizak hebben)

    Zijn er meer mensen met dit probleem en wat voor alternatief geven jullie ik ben nog op zoek naar leuke ideeën.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s