Collectorsitem: Playmobil Sinterklaas-kalender 5217

 

Bij de gele speelgoedwinkel om de hoek kijk ik mijn ogen uit. We komen voor een cadeautje voor een partijtje maar een hele stelling met adventskalenders van LEGO & Playmobil lacht mij toe. Hé, wat ziet mijn oog, een adventskalender voor Sinterklaas, wat een leuk idee om alvast dagelijks een kleinigheidje te krijgen tot pakjesavond. Daar kunnen ze alvast leuk samen mee spelen. Ik raak aan de praat met de verkoopster en zij geeft aan dat deze adventskalender, evenals de pakjesboot en Sint, paard & Piet van Playmobil, ware collectorsitems worden. Playmobil produceert ze niet meer en alle speelgoedwinkels ruimen de kelder leeg. Thuisgekomen, zonder adventskalender trouwens, zoek ik online naar Playmobil 5217 en zie het item niet meer op de Playmobil site. Sterker nog helemaal geen Sinterklaasthema meer, wel Kerst. De verkoopster heeft gelijk en de volgende maandag sta ik om 13 uur te trappelen voor de deur. Gelukkig de adventskalender is er nog, zeven stuks in totaal en er geldt -15% op de gehele speelgoedcollectie. Nog even wachten en dan kunnen de meisjes een traditioneel Sinterklaasfeestje naspelen en misschien kan ik deze Playmobil set nog gebruiken om aan mijn kleinkinderen te laten zien hoe opa & oma vroeger Sinterklaas vierden …

Om jullie een beter beeld van deze Sinterklaas- kalender 20161108_1256551te geven, maak ik de doos voorzichtig open. Ik zie 20 te openen vakjes, dus even terug tellen vanaf je geplande Pakjesavond of vooruit tellen vanaf de aankomst van de Sint op televisie of in je woonplaats. Dat is bij een Kerst Adventskalender handiger natuurlijk, die begint gewoon op 1 december. Wanneer ik de kalender omdraai zit er aan de achterzijde een uit te drukken haakje, om eventueel de Sinterklaas-kalender aan op de hangen. En in folie een kartonnen, uit te vouwen decor van een huiskamer met schouw en een waterkant bij nacht. Het is zaak de hoes van de Sinterklaas-kalender snel weg te halen of zelfs niet te 20161108_1257411geven, want op de achterzijde staat per dag het cadeautje aangegeven. We vangen de eerste twee dagen aan met een jongetje en een meisje. Al vrij vlot daarna de Sint en één van twee Pieten. De schimmel laat op zich wachten. Wat ik zelf helemaal geweldig vind aan deze Sinterklaas-kalender is dat er zelfs is gedacht aan mandarijntjes en een peen voor het paard van Sinterklaas om bij je slof te doen. De meisjes kunnen het hele schouwspel met Pakjesboot en cadeautjes in de zak van Sinterklaas naspelen. En vol verwachting klopt mijn hart ….

De Playmobil Sinterklaas-kalender 5217 met puzzel is o.a. hier nog online verkrijgbaar. Of ren net als ik naar de lokale Intertoys speelgoedwinkel daar ligt misschien nog een Sinterklaas-kalender van Playmobil met 15% korting!

Advertenties

3 comments

  1. Ohhhh super gaaf. Hier staat een Playmobil en/of Frozen en LegoFriends adventskalender op de verlanglijstjes. Maar een leuke Sinterklaas aftelkalender van Playmobil mag hier ook wel bezorgd worden!

    Liked by 1 persoon

  2. Leuk! Maar vind hem wel prijzig in vergelijking met andere sets Sint playmobil. Die voor €8,- bij het Kruidvat liggen (van het weekend zelfs 20% korting)

    Dus toch maar niet gekocht.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s