Recensie: ‘De Orde van de Drakenmenners 2- De Drakenjager’ van Fiona Rempt

Ruim een jaar geleden heeft Thuisleven het eerste deel van deze trilogie verloot. In het blog over onze kinderboekenkast, gaf ik al aan dat ‘De Drakendoder’ ***** kreeg. Nu was het wachten op het tweede deel van ‘De Orde van de Drakenmenners’ dat inderdaad in de zomer van 2016 is verschenen. Met dezelfde auteur en illustrator zal dat wel goed komen en inderdaad. Mijn hooggespannen verwachtingen werden bewaarheid. Kijk eens wat een mooie kaft met bijpassende boekenlegger! Niet alleen is ‘De Drakenjager’ een vloeiend vervolg op het eerste deel, je zou het door omstandigheden ook als los deel kunnen lezen. Er wordt regelmatig even teruggekeken naar ‘vroeger’, maar waarom zou je?

Matti en Tink zijn ongeduldig, wanneer mogen ze weer naar Drekar Mohoao? Zouden ze dan eindelijk de drie proeven af mogen leggen om lid van de Orde van Drakenmenners te worden? Er is iets aan de hand, Matti’s vader doet geheimzinnig. De jongens komen er achter dat er een Drakendoder actief is, die lokt op één of andere manier draken om ze dan te doden. Maar waarom? En wie zou het zijn? De jongens mogen toch naar het eiland komen en dragen hun steentje bij. Ze houden toezicht op de schermen, zodat de Drakenmenners zelf even kunnen rusten. Matti is verheugd om Loef en zijn drakenvader-moeder weer te zien. Ze krijgen vliegles en mogen binnenkort voor het vliegbrevet gaan. Ze genieten volop tot het moment dat Matti onverwachts de Drakendoder in beeld ziet bij een leeg drakennest, alleen geloven de Drakenmenners hem niet. Ze besluiten zelf met het vliegtuig op jacht te gaan om de Drakendoder te stoppen. Levensgevaarlijk natuurlijk, als dat maar goed gaat.

20161028_164133

Regelmatig moet ik mezelf er even van overtuigen dat draken helemaal niet bestaan. Het eerste deel is meeverhuisd naar Australië met het klasgenootje van dochterlief die een bevlogen spreekbeurt over draken heeft gehouden. Dat mocht in eerste instantie niet van de juf omdat draken niet bestaan…. Niet alleen is het nu wachten op het derde en laatste deel ‘De Drakenwereld’ van deze boeiende trilogie, maar waar blijft de VERFILMING eigenlijk?

‘De Orde van de Drakenmenners- De Drakenjager‘ van Fiona Rempt met illustraties van Daniëlle Futselaar, Uitgeverij Kluitman 2016.

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s