Recensie: Het is raak!

downloadsDit prentenboek staat vol met de leukste illustraties begeleid met een prachtig verhaal, met een wel heel bijzonder begin. Namelijk een dubbel begin.
Het eerste begin is een inleiding over Hommel-Jan die graag kijkt naar Jolie maar alleen als zij het niet ziet en visa versa. Het tweede begin begint over de spelletjesweek waar iedereen aanwezig is in het park. Zie jij alle dieren die genoemd worden? Nee? Sla dan maar vlug de pagina om want daar gaat de tekening door…

Hommel-Jan had eigenlijk niet zo veel zin om mee te doen aan de spelletjes. Maar zijn vrienden hebben hem overtuigd dat hij moest komen want Jolie was er ook. Tja als Jolie er is dan wilt Hommel-Jan natuurlijk niet achterblijven en dus doet hij mee aan de spelletjes. Sparappels gooien, rondjes rennen en onderwaternijlpaardrijden niet echt de spellen waar Hommel-Jan goed in is. Jolie daarentegen wint prijzen bij het dansen op boomstammen, ringslingeren en girafklimmen. Daarna hoort ze dat Hommel-Jan er was, dat had ze liever niet willen weten. Want nu wist ze zich geen houding te geven bij het kampvuur in de avond. Ze was bang dat Hommel-Jan haar een opschepper zou vinden omdat ze alles gewonnen had. Maar datzelfde gold voor Hommel-Jan, alleen dacht hij dat Jolie haar een sukkel zou vinden omdat hij alles verloren had… Oeioei

het_is_raak-spr-10-minGelukkig hebben de twee goede vrienden, na een team overleg besluiten ze nog een wedstrijd te doen. Hommel-Jan moet in het donker boogschieten en Jolie moet in het donker verven.

Raad jij al wat het resultaat is?

De volgende ochtend gaan Hommel-Jan en Jolie kijken naar het resultaat en het is raak!
Jolie had namelijk een cirkel gemaakt van wit en rood en Hommel-Jan had de pijl precies in de roos gemikt. Toen ze dat zagen moesten ze beiden wel een beetje lachen. Maar toen, maar toen…
Hommel-Jan zag dat Jolie verf aan haar vingers had en ineens  wist hij wat er afgelopen nacht gebeurd was. Hij rende weg en klom hoog, hoog, hoog in een boom. Jolie daarentegen verstopte zich diep, diep, diep in het bos en wilde niet meer met haar vrienden praten. Weer dachten ze dat ze de dit niet leuk zou vinden van elkaar.

het_is_raak-spr-12-min

Zouden Hommel-Jan en Jolie het hun vrienden vergeven? En zouden Hommel-Jan en Jolie elkaar eindelijk aan durven te kijken als de ander niet kijkt?
Spannend, spannend, spannend….

Het is raak!

Dit prachtig boek is hier te koop bij Uitgeverij De Eenhoorn voor €17,95
Auteur: Edward van de Vendel
Illustrator: Suzan T’Hooft

– Over verliefd zijn maar het niet durven te vertellen
– Op de gedetailleerde illustraties blijf je dingen ontdekken
Ideaal voorleesboek of een geschenk voor je geliefde

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen *

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s