Review Granny’s Wereldberoemde Appeltaart

20161014_132334Heb ik even een geluk. In de week dat mijn ouders de goudreinetten van de appelboom oogsten, win ik een bakpakket van Granny’s Wereldberoemde Appeltaart. En zoals op de foto te zien heel vrolijk verpakt met recepten, appeltaartmix en een zakje bitterkoekjes. De zakjes blijken de navulling van een leuk blik met appeltaartmix te zijn. Eigenlijk altijd wel handig om in huis te hebben. En je kan er gemakkelijk twee appeltaarten van bakken.

Het meeste werk zit hem nog in het snijden van de 750 gram appelen in kleine stukjes. Pak hem beet tien minuten. Daar spuit je wat citroensap overheen, zodat ze niet bruin uitslaan. Ik ben eigenwijs en wel wat rozijnen in lauw water voordat ik ze toevoeg. Dan nog wat kaneel erbij strooien en de appelvulling is klaar.

De benodigde roomboter is al uit de koelkast en gaat in de keukenmachine om te mixen tot een botercréme. Dan het zakje mix van Granny’s Wereldberoemde Appeltaart erbij met de eieren en de machine doet de rest. Héél even op vol gas laten mixen en klaar is Kees.

In tegenstelling tot andere merken wordt de mix geen deeg maar een soort dik beslag. Dat giet ik in de ingevette bakvorm. Eerst gladstrijken en dan de vulling erop en in de voorverwarmde oven. Het lastigste gedeelte, het wachten begint (50 minuten). Als snel zie ik door het raampje van de oven de mix rijzen en als het ware de appelvulling omarmen. 20161015_113132Nu snap ik het! Zo kan de ‘zware’ vulling nooit door de bodem zakken als je deeg te dun is. Het resultaat mag er zijn. De bodem en korst zijn knapperig en binnenin lijkt het wel cake, zo zacht en luchtig. De appeltaart is goed gaar, niet vochtig en heerlijk van smaak. We hebben 10 stukken appeltaart uit de vorm van 24 cm. kunnen snijden met zijn vijfjes. Dat komt heel goed uit dus. Gelukkig hebben mijn ouders 70 kilo goudreinetten geoogst, even rekenen hoeveel appeltaarten ík daarvan kan bakken?!

Deze wereldberoemde appeltaartmix en andere lekkere, verantwoorde produkten zijn bij Granny’s zelf te bestellen. Zelf adviseren ze trouwens om bij deze appeltaart romige vanillesaus te serveren! Iedere consument ontvangt een lot bij zijn bestelling en dingt mee naar prijzen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s