André het astronautje Doeboek van Meis en Maas

9200000066314132Eigenlijk hebben we nooit zo omgekeken naar doeboeken. Zowel de kinderen als ik hadden er weinig tot geen interesse in en gezien de prijs laat je het dan al gauw in de winkels liggen. Maar daar kwam dit jaar verandering in, onze jongste meid heeft namelijk last van concentratieproblemen en vind het moeilijk om op haar billen te blijven zitten (ze zal zeker niet de enige zijn). Aangezien het probleem toch wel iets te serieus begint te worden, zelfs met het eten hopt ze van de stoel af om dan vervolgens weer te zitten, wordt het hoog tijd hier iets aan te doen en dat, uiteraard, spelenderwijs.

Doeboek
Telkens op het kind foeteren omdat ze het niet goed doet is natuurlijk niet de juiste insteek. Wat me echter wel opviel is dat ze haar huiswerk maar al te graag aan tafel maakt, echter is het huiswerk zo gemakkelijk dat het hup hup af is. Met beide informatie in mijn achterhoofd ging ik op zoek naar een geschikte oplossing. Ik zou ik niet zijn als ik geen oplossing zou vinden, maar in dit geval werd de zoektocht me bespaard. In mijn mailbox zat namelijk een mailtje van Meis & Maas met de vraag of ik het doeboek van André het astronautje wilde reviewen. Zodoende ontving ik het boek en heb ik afgelopen week met dochter en zoonlief elke middag een kwartier lang gespeeld in het boek.

André het astronautje
Het boek is voorzien van prachtige illustraties en begrijpelijke taal voor kinderen.
In het boek vinden we tekeningen, verhalen, wist je datjes, spelletjes en opdrachten zoals “Maak de raket af door punten te verbinden”, “verschillen zoeken” en “de juiste route vinden”. Kortom een veelzijdig boek waarbij vele aspecten geoefend kunnen worden op spelende wijs.
Het doeboek valt bij zowel mijn jongste zoon als dochtertje in de smaak.

Ruimtevaart en techniek
In dit doeboek staan ruimtevaart en techniek centraal. André het astronautje, het alterego van André Kuipers, neemt je spelenderwijs mee om de kinderen kennis op te laten doen. Met deze kennis gaan kinderen op latere leeftijd eerder iets met deze informatie doen en dat is belangrijk want er zijn nogal wat (milieu)problemen in de wereld. Toekomstige technici is daarom hard nodig en daar moet je vroeg mee beginnen…

Waar te koop en info
André het astronautje is o.a. bij Bol.com te koop voor €7,95.
Auteur: André Kuipers
ISBN: 9789030503002
Uitgever: Meis & Maas

Je bent jammer genoeg te laat! Deze winactie is afgelopen.
* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen *

Advertenties

14 comments

  1. Wat een leuk boek zeg! Ik zou dit boek in de klas gaan gebruiken als ik ‘m zou winnen. Ik denk dat er best wel wat jongens in zitten die astronauten en ruimtevaart best interessant zouden vinden. Wellicht ook leuk voor een nieuw thema na de kerstvakantie.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s