Drie zusjes op één slaapkamer

We wonen met vijf personen in een appartement, dat is zo gegroeid. We begonnen met zijn tweetjes en gebruikten de extra kamer als kantoor, waskamer en opslag. Na de geboorte van de oudste werd dit haar kamer. Haar zusje hebben we in eerste instantie op onze slaapkamer in haar wiegje te slapen gelegd. Na onze bedtijd en de laatste voeding reden we haar op wieletjes onze woon-keuken in. Even optillen over het drempeltje en geen punt, want voor het opstaan kreeg ze haar eerste voeding al weer. Na een jaar ging de oudste naar school en werd ze voor haar slaapjes die slaapkamer ingereden. Toen we de zusjes vertrouwden met elkaar mochten ze bij elkaar op de kamer. En de derde was op komst en het patroon herhaalde zich, dat ging op rolletjes. Het scheelt dat de meisjes maar tot zo’n anderhalf jaar overdag slaapjes deden.

De inrichting is wel een puntje. Hoe maak je een leuke 20161121_1842161kinderkamer als het verschil tussen de oudste en jongste vijf jaar is? De wieg en het ledikant zijn ze al ontgroeid. Inmiddels slapen ze in een twee-persoons-stapelbed en junior bed. De kledingkasten staan in de bijkeuken om wat speelruimte over te houden (lees: rommelruimte). Ik heb geprobeerd met Hema beddengoed de meisjeskamer te stylen, het kinderachtige moest eruit. Dat is erg goed gelukt, er is al meer rust en eenheid in de kamer. Manlief heeft één wand roze geverfd, de witte muur heeft de (toen) peuter onder handen genomen met stiften. Het speelgoed groeit vanzelf met de meisjes mee, maar ik ben één ding vergeten. Die hanglamp, dat kan toch bijna niet meer met een bovenbouwer in de kamer? De lamp is bijna net zo oud als zij in de kleuren wit, met blauw en groen en dan die wilde dieren. Gelukkig overhoor ik nooit commentaar van vriendjes of vriendinnetjes die op visite komen. Niemand vindt onze dochters zielig. Sterker nog, bij ons is het alle dagen kamp!

Opdracht: een meisjeslamp geschikt van kleuter tot bovenbouwer. Ik start mijn zoektocht thuis achter de laptop en kom uit bij LampenOnline. Ik kijk mijn ogen uit en bijna blijf ik hangen bij de kerstverlichting maar ik herpak mijzelf en kom via verlichting voor binnen uit bij kinderlampen. Die worden onderverdeeld in plafondlampen, hanglampen en tafellampen, dus gelukkig valt er al veel af, want deze kip kan al niet kiezen. En de meisjes komen zelf nog niet eens tot een compromis over welke film ze gaan kijken, dus ik sta er alleen voor. Ik kan nog verder selecteren in kleur, prijs en zelfs materiaal. De Disney figuren, sterren, wolken en beestjes vallen af. En dan, daar is ze dan, precies wat ik zocht. Voor iedere dochter één lampje!

415942816_1_1

Wat denk je, zouden de meisjes deze hanglamp kunnen waarderen?

* Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking *

Advertenties

4 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s