Gebakken ei á la Thuisleven (met recept)

Voor 2-3 personen2016-10-25-ei-a-la-thuisleven-collage
Bereidingstijd: +/- 15 minuten.

Benodigdheden:
– 3 eieren
– ui
– paprika
– kaas
– (zee)zout
– peter
– basilicum
– tijm
– oregano
– olijfolie

Bereidingswijze:

Breek de eieren boven een kommetje en kluts ze door elkaar. Voeg wat basilicum, tijm en oregano toe (ongeveer een half theelepeltje). Snijd de paprika en ui (op eigen smaak de hoeveelheid toe passen) in hele fijne stukjes en voeg dit toe aan het eimengsel. Kluts het mengsel weer door elkaar en voeg wat zout en peper toe indien gewenst. Schenk een beetje olijfolie in een koekenpan en giet hierin het eimengsel in, verhit dit op het vuur. Zodra de bovenkant bijna droog is zorg je ervoor dat het ei los zit van de bodem, draai het ei niet om! Strooi hierna geraspte kaas of verdeel plakjes kaas over het de bovenkant van het ei en klap vervolgens het ei dicht (dus de ene helft op de andere helft). Zodra de kaas gesmolten is is het ei á la Thuisleven klaar.

2016-10-25-ei-a-la-thuisleven11

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s