Uitspraken van kinderen (3)

Al eerder heeft u grappige uitspraken van kinderen kunnen lezen. Wij zijn doorgegaan met het verzamelen van nog meer leuke uitspraken.
Heeft uw ook een grappige uitspraak van kinderen? Plaats ze gerust als reactie hieronder. Dan nemen wij het mee in een volgende blog met uitspraken van kinderen.

“Juf, volgens mij was het eh, de Blauwe Zwarte Piet”. Blauw? Zwart?uitspraken3-1

Onderweg in de auto naar opa en oma zegt onze oudste dochter: ‘wij zijn met veel meisjes, maar papa is geen meisje he?!’  Waarop ik vraag: “hoe weet je dat papa geen meisje is?” “Oh dat is makkelijk hij heeft kaal haar”.

Sta net met dochterlief op de badkamer tanden te poetsen. Het lenzenbakje van papa staat open op de wasbak. Y vraagt mama: ‘heeft papa zijn wenkbrauwen in?’ en wijst daarop in haar ogen als ik haar verbaast aankijk. Toch maar even uitgelegd dat wenkbrauwen boven je ogen zitten en lenzen in je ogen kunnen. Moest stiekem toch wel beetje lachen.

Eerst wilde Elin (bijna 3) geen toetjes, maar na een paar minuten bedacht ze dat ze toch wel een toetje wilde. Ik zeg: pak je bakje maar, en pak maar een pak vla uit de koelkast. Antwoord: neehee, vla is niet lekker! Ik verbaasd: nou dan pak je de yoghurt uit de koelkast. Antwoord: neehee yoghurt is niet lekker! Ik wil TOETJE! En ze heeft heerlijk van haar vla zitten smikkelen

Laatst zaten we met de kids in de auto. Het was een lange rit en dan mogen ze op hun tablet spelen. Het was warm weer en de meiden droegen een jurk. Een lange stilte volgde en op een gegeven moment zetten ze de voeten omhoog. Na weer een poos stilte vroeg de jongste op den duur: “Wil je mijn poesje aaien”.

“Mama, mama, kijk uit een achterligger” roept Evie (3) van achterop de fiets vlak voordat we ingehaald worden.

We lopen in het bos en genieten van een heerlijke wandeling. Op een gegeven moment vraagt mijn man aan de kinderen ‘welke kant gaan we nu op?’ Zegt onze dochter (5jr) “we gaan de weg vervolgen”. (hoezo gebruik ik een tomtom)

Melony (net 6) “waarom maken de werkmensen niet alle wegen plat”, verzuchtte ze al depositphotos_6010314-balloons-on-hilly-roadfietsend richting het zwembad.

“Hè dat rare huis was ook in Madurodam” … Raadhuis van Hilversum
Vano net 4

Evie (3) “is het vandaag al morgen?” Want dan ….

We zijn bij een waterspeelplaats bij de IJssel, er is een soort van strandje. Er springt een hond in het water, zegt mijn dochter van 3: “he een zeehond”.

“Een postbode is ook eigenlijk een verzorger hé?’ (5jarige dochter bedoelt bezorger
Vertel ik het net aan mijn man, hoort dochter het. Zegt ze: “dat is toch niet om te lachen. Hij verzorgt toch de post!” Heeft ze wel gelijk in

De wattenstaafjes waren op, zegt Sarah, “die gebruikt papa om zijn oor te stoffen!”

Mijn man ging aan Elin (3) uitleggen dat de wintertijd vannacht is ingegaan. “Nee joh, het is uitspraken-3-4herfst hoor”, was haar antwoord!

Ik vraag aan de kinderen wat willen jullie later worden? oudste van 5: “ik juf”. Haar zusje van 3: “ik meester”.

Er is een beestje op Iris haar kamer, dus ze doet na hoe het beestje ligt. Tim gaat naar boven en helpt haar zusje. Vervolgens komen ze samen naar beneden om een papiertje te pakken, met goede moed gaan ze naar boven tot Iris in paniek naar beneden komt. Het beestje leeft nog en ze durft het raam niet open te maken laat staan met dat levend beestje door huis te lopen. Hysterie ten top. Dus Tim redt haar maar weer. Niet veel later komen ze naar beneden, Iris vroeg of ik het beestje uit het raam zag vallen en Tim vertelde dat hij het naar buiten had gegooid alleen de pootjes gingen er per ongeluk af dus die zitten in het papiertje en heeft hij maar weggegooid want lijmen kan niet…

“Mama, als ik mijn knuffel in de wasnetron stop, wil je hem dan wassen?

Teruggekomen van de tandartscontrole vraagt dochterlief (9):”Wanneer gaan we nu eindelijk weer eens naar de dokter?”

 

Advertenties

2 comments

 1. Echt gebeurt .
  Op de basisschool vraagt de meester ;
  Wie was Godfried van Bouillon ?
  Makkelijk zat toch , roept één van de rakkers ;
  Dat was uitvinder van de Bouillonblokjes .

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s