Himalaya Botanique Complete Care Tandpasta

Laatst kreeg ik een mooi doosje thuis gestuurd van Koopjesdrogisterij, hierin zaten drie verpakkingen van Himalaya Botanique Complete care tandpasta.
Ik had nog nooit gehoord van een puur natuur Ayurvedic Biologische tandpasta, ik dacht dat alle tandpasta’s al puur natuur waren. Je ziet het steeds meer. Mensen willen alles Biologisch en puur natuur en bij tandpasta dacht ik daar eigenlijk niet aan.

images-2

Ik had drie verschillende tandpasta’s gekregen om te testen op smaak, of het goed poetst en uiterlijk. Over het uiterlijk kan ik kort zijn, de doosjes waarin ze geleverd zijn zijn heel mooi. Ik heb ze netjes bewaard want ik kan er vast nog wel leuk mee knutselen. De tubes kunnen op de dop staan en de verpakking ziet er leuk uit met welke smaak je hebt gekozen.
Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar mijn absolute favoriet is de Kaneel! Daarna de Whitening pepermunt en als laatste de Simply mint.

Ingrediënten: Granaatappelextract: – Voor gezond tandvlees, sterke antioxidant Neembladextract: – Reinigt tanden en geeft deze tandpasta zijn schittering. Neem gaat van nature bacteriën tegen en werkt hard om de mond schoon te houden. Terminalia chebula: – Wordt gebruikt om het tandvlees gezond te houden

Neem olie of Neem extract van het blad daar had ik nog nooit van gehoord. Dus dat heb ik vast voor je opgezocht.
Neem olie wordt geperst uit de vruchten en pitten van de neemboom (Azadirachta indica), vervolgens wordt het extract gezuiverd. De vruchten van de neemboom lijken een beetje op olijven. Maar op internet is er veel over te vinden en het wordt in heel veel huidproducten gebruikt. In deze tandpasta wordt het Neem blad extract gebruikt en niet de vrucht olie, die zou je niet moeten innemen volgens diverse sites, die is alleen smeerbaar.

Deze tandpasta is glutenvrij, vrij van fluoride en carrageenan, sacharine en natriumlaurylsulfaat (SLS). Dierproefvrij.img_1410

Ik heb de tandpasta’s nu een paar weken en mijn man en ik gebruiken beide de tandpasta’s. Ik poets elektrisch en dan is het resultaat, net als met alle andere tandpasta’s die ik ooit heb gebruikt, lekker schoon en fris.
Alle drie de tandpasta’s doen wat ze van mij moeten doen, schoon gebit en frisse mond creëren. De kaneel vind ik echt veel lekkerder dan mijn “gewone” tandpasta.

Dus vind je het heel belangrijk dat je tandpasta ook Biologisch is, dan is de Himalaya tandpasta een goede optie. Het is bij Koopjesdrogisterij.nl los € 5,99 of per 5 stuks € 27,95 te bestellen. Maar google er goed op los als je ze wil bestellen want er zijn vaak aanbiedingen.

Veel poetsplezier!

*voor het schrijven van dit artikel hebben wij review-exemplaren ontvangen*

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s