Recensie met winactie: Young Scientist vakantieboek (met winactie)

Omslag 210x265mm Wintereditie Young Scientist e.inddDit leerzaam Scientist Doeboek is gericht op kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, die geïnteresseerd zijn in Winterse weetjes. Om het geheel leuk en interessant te houden is het boek voorzien van ijskoude puzzels. De aftrap wordt gemaakt met een Punt-naar-punt spel met priemgetallen (dat zijn getallen die je door niks kunt delen, behalve door 1 en het getal zelf). Eenmaal alle weetjes & Puzzels doorgenomen dan sluit het boek zich af met een prijsvraag. Hiermee maak je kans op een exemplaar van het Young Scientist Vakantieboek – Zomer 2017!

De inhoud van het doeboek
In een fysieke winkel is het makkelijk om een boek open te klappen en zo de inhoud te bekijken. Helaas is dit op internet niet altijd mogelijk, logisch ook i.v.m. het kopiëren van bladen. Om toch een idee te krijgen over de inhoud van het boek heb ik daarom een paar categorieën gedeeltelijk omschreven.

De winterunnamed-2In dit “hoofdstuk” leer je waarom het in de winter kouder is dan in de zomer. Is er een ware letter-sudoku te vinden en lees je o.a. over een onderzoek van winterslaap bij de mens, warmere winters en een bijzondere plek op de aarde waar in de winter de zon niet schijnt.
Sneeuw
De aftrap in deze categorie is met een pagina waarom een sneeuwpop te zien is. Daaromheen staan allerlei leuke wetenswaardigheden. Zo kun je er lezen hoe hoog de grootste sneeuwpop ooit was, leer je hoe je “sneeuw” in andere talen zegt en leer je iets over sneeuw en geluidsgolven… Na al deze informatie wordt je beloond met een leuke mop.
Wat je ook vind in dit gedeelte is een doolhof, een geheime boodschap en de verschillen in de soorten sneeuw (natte sneeuw, poedersneeuw en plaksneeuw)
IJs
Wil je alles leren over winterwegen, dwergplaneten en onzichtbare deeltjes? Dan ben je in dit gedeelte van het boek aan het juiste adres.
Andere categorieën:
De andere categorieën uit het boek zijn: Kou, IJsberen, Pinguïns, Zeehonden Skiën en snowboarden, Schaatsen en sleeën. Elke categorie heeft een eigen achtergrond kleur en als je het boek van de zijkant bekijkt dan zie je de kleurtjes terug.

unnamed-1Onze mening:
Wij hebben met heel veel plezier dit boek doorlopen, niet alleen de kinderen hebben hier erg veel interesse in, maar ook ik zelf. Mijn partner is een wetenschapper, aangezien hij zijn nieuwsgierigheid niet kon onderdrukken heeft hij er ook eens ingekeken. Zijn conclusie: een prachtig in elkaar gezet boek voor kinderen.

Waar te koop
Het boek is vanaf nu verkrijgbaar in de boekhandel en in de webshop van New Scientist voor €12,50

Advertenties

21 comments

 1. Dat zou mijn man de wetenschapper ook wel heel leuk vinden om met de kinderen te doorlopen, alleen zijn onze kinderen daar nog wel wat te jong voor. En om het nu 5 jaar in de kast te laten liggen 😉 Ik gun het iemand anders en loot daarom niet mee. Maar we iets om te onthouden voor als de kinderen groot zijn.

  Liked by 2 people

 2. Ik doe mee voor mijn dochter.
  Nu al regelmatig “proefjes” doen met papa: wat gebeurt er met je waterijsje als het smelt (hoeveel limonade heb je dan?) ; kan olie met water mengen (en suiker dan? en knikkers?)
  Dit lijkt me een leuke volgende stap!

  Liked by 1 persoon

 3. Wat een supergaaf en mooi ontdek boek, denk dat je hier onze 8 jarige dochter ,die van informatie opzuigen houdt, een enorm plezier mee doet, grote interesse in experimenten en ontdekken, natuur en buiten … Dus kom maar op voor een boel lees en ontdek plezier!

  Liked by 1 persoon

 4. In de doelgroet van 8 – 12 jaar heb ik 3 kleinkinderen.. allemaal even geïnteresseerd.. dat wordt nog wat, denk dat ik het maar houd voor de logeerpartijtjes..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s