Recensie: Nerflanders-serie – Max Lucado (2)

Al eerder schreef ik een blog over de Nerflanders-serie. Daarbij ging ik vooral in op het eerste deel in de serie: ‘Niemand is zoals jij’. In deze blog wil nader ingaan op 2 andere delen in de serie.

jij-hoort-bij-mijJij hoort bij mij
In ‘Niemand is zoals jij’ hebben we kennis gemaakt met Wout en de andere inwoners uit Nerfdorp. In dit deel is in Nerfdorp een nieuwe rage aan de gang, elke Nerflander verzamelt dozen en ballen. Mooie ballen en kleurvolle dozen. En iedereen wil hebben, hebben, hebben. De Nerflanders hebben behoefte aan goedkeuring van de ander, behoefte aan te zijn zoals de massa, behoefte aan te laten zien wat ze hebben. Iedereen had ballen en dozen, behalve Wout. Maar Wout wil niet buitengesloten worden en hij is vastbesloten om mee te doen. Alles had hij er voor over om met de anderen mee te doen. Maar dat kost hem wel verschrikkelijk veel. Wout verkoopt zijn boeken, hij gaat ’s nachts werken om meer geld te verdienen om nieuwe dozen en ballen te kopen, hij verkoopt zijn bed en zelfs zijn huis. Daarnaast verliest hij ook nog zijn vrienden omdat hij geen tijd meer voor ze heeft. En elke keer als hij nieuwe dozen en ballen heeft gekocht ziet hij anderen met nog meer en nog mooiere dozen en ballen. Wout had nooit gedacht dat erbij horen zoveel zou kosten. Dan komt hij bij Eli, zijn maker, terecht. En Eli leert hem dat je niet gelukkig wordt van erbij willen horen. Het gaat er niet om wat je hebt, maar het gaat er om wie je bent!
En zo ligt in dit prachtige, humorvolle prentenboek, met schitterende illustraties een wijze levensles voor ons allemaal.jij-hoort-bij-mij-1

Titel: Jij hoort bij mij
Auteur: Max Lucado
Illustrator: Sergio Martinez
Uitgeverij: Ark Boeken
Pagina’s: 32
ISBN: 9789033829307
Prijs: ongeveer € 12,95

een-fantastisch-geschenkEen fantastisch geschenk
We hebben het allemaal wel eens; je wilt de beste, de mooiste, de grootste of het duurste hebben. En dan nog het liefst er over opscheppen ook. Zo is het ook in Nerfdorp. Het is bijna Makerdag en iedereen wil daarom iets voor hun maker Eli doen. Dick, de bakker maakte de allergrootste chocoladetaart. En Fleur, de bloemiste, maakte het allergrootste boeket wat je ooit hebt gezien. Lucia zat op zangles en gaat op Makerdag solozingen, begeleidt door professor Fantast op zijn Fantastony-organoni. En allemaal dachten ze dat door hun bijdrage het de beste Makerdag ooit zou worden. Wout raakte ervan in de war.
En hij wist zelf nog niet eens wat hij nu voor Eli moest doen. Maar eigenlijk wist hij wel: ‘voor mij is het al genoeg dat je bij mij bent’, had Eli gezegd tegen hem. Maar toch .. Hij wilde iets speciaals doen voor Eli.
En dan is het eindelijk zover, het is Makerdag. Maar dan dreigt er iets mis te gaan. De fantastony-organoni van professor Fantast is kapot en zo kan Lucia geen solozingen. Wout moet helpen en hij mag de knoppen bedienen. Dat doet Wout, en het gaat goed totdat hij op de knop ‘laat maar gaan’ drukt. De fantastony-organoni ontploft en alle muziekinstrumenten die eraan hangen schieten weg zo het publiek in. En bovendien werd de supergrote taart van de bakker en het mooie boeket van de bloemist ook geraakt en zo kwam het ook dat iedereen onder de slagroom en kersen kwam te zitten en de bloemen door de lucht vlogen.
Toen opeens werd het doodstil. En na een paar minuutjes begon er een meisje op een fluit te spelen en pakte de ander een ander instrument. En toen kreeg Wout een geweldig idee… En het zette een lied in, een lied voor Eli. En iedereen zong of speelde mee. En bovenop de heuvel hoorde Eli alles. Hij kwam naar beneden en bedankte iedereen voor dit fantastische geschenk! En zo is “samen” met allermooist!een-fantastisch-geschenk1

Titel: Een fantastisch geschenk
Auteur: Max Lucado
Illustrator: Sergio Martinez
Uitgeverij: Ark Boeken
Pagina’s: 29
ISBN: 9789033829635
Prijs: ongeveer € 12,95

Bewaren

Bewaren

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s