Review: Megablue – COBRATTACK

9200000027680121_1Elk jaar weer weet de lieve sint weer iets leuks te brengen. En dat is best lastig voor onze 8 jarige zoon die het liefst achter een elektronica zit (tablet, laptop of tv) of buiten speelt bij mooi weer. Omdat ik het fijn vind dat niet alles in één keer uitgepakt wordt na het krijgen van alle cadeau’s verdelen we de stapel een beetje over de dagen tot kerst. Vandaag was het de dag voor het spel COBRATTACK van Megablue.

COBRATTACK is een bewegingsspel voor kinderen vanaf 5 jaar en het kan al vanaf 1 speler gespeeld worden. Alvorens je kunt beginnen met het spel, dien je 4 AA batterijen in de mand aan de onderkant (beveiligd met een schroefje) te stoppen. Deze zijn niet meegeleverd.
Zodra dit is gedaan bereid je het spel voor. Dit doe je door de slang op de juiste wijze in de mand te stoppen (er zit een veer in de slang die zich dan aanspant). Zodra je een klikje hoort is dit op de juiste manier gedaan. Vervolgens doe je de smaragd aan de voorkant van de mand bevestigingen. Als laatste ga je nu met de sleutel aan de achterkant naar beneden (deze gaat daarna weer omhoog). Je bent nu klaar om te beginnen.
Het spel start door aan de zijkant de moeilijkheidsgraad aan te geven (I – II – III), het knopje van off naar on te verplaatsen en als laatste de start knop in te drukken.
Je hebt dan ongeveer 10 seconden de tijd om (in deze tijd speelt er een vrolijk openingsliedje) ongeveer 3 meter van de cobra mand af te staan.

Zodra je op een veilige afstand van de mand staat is het de bedoeling dat je zo stil mogelijk gaat staan, immers wil je niet aangevallen worden door de Cobra! Zodra het openingsliedje is afgelopen begint de slang met sissen. Zodra de ogen groen zijn moet je proberen dichter in de buurt te komen van de mand om uiteindelijk de smaragd te pakken. Maar pas op! Zodra de ogen rood worden zal de Cobra de bewegingen registreren, na een aantal registraties springt de cobra uit zijn mand en hoor je gegil. Helaas je bent af!
Lukt het jou om de smaragd te pakken dan zal een vrolijk overwinningsliedje te horen worden gebracht.

Onze mening
Dit leuke spel staat nu al ruim een uur in de woonkamer en ze zijn intussen voor de tigste keer aan het proberen de smaragd in handen te krijgen. Door de laagdrempeligheid spelen ze vooral samen en soms alleen. Zoals bij elk spel komt ook hier wel eens de frustratie naar boven toe, vooral bij de jongste die toch iets jaloers is op haar grotere broer die al een paar keer de smaragd heeft weten te bemachtigen. Het spel is in bijna alle ruimtes wel te spelen zolang je maar een goede ruimte hebt om je in te kunnen bewegen.

Waar te koop
Het spel is o.a. bij Bol.com te koop voor € 27,95

Advertenties

3 comments

  1. Mijn zoon had het uit de speelgoedgids voor Sinterklaas geknipt, maar afgelopen Sinterklaas heeft hij het niet ontvangen. Misschien dit jaar wel. Altijd fijn als ze een spel ook alleen kunnen doen. Ik heb niet altijd zin om mee te doen!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s