Review: Grahams Natural™ Sooth-it Balm & Calendulis Plus Cream

Een ruime maand geleden kwam mijn oudste dochter naar me toe. Ze had haar handen open en er was duidelijk sprake van een zeer heftige reactie op iets wat ze had aangeraakt. De logische stap volgde door te achterhalen waar ze zo heftig op reageerde, het enige wat wij ons konden bedenken waren de komkommers die ze had aangeraakt. Door wat komkommer schil op de onderkant van van haar arm uit te wrijven merkten we dat hier toch geen verband mee was, lucky her.
Tot ze een paar weken later weer met kapotte handen aan kwam zetten nadat ze voor mij de tafel en stoelen had gepoetst. Het mocht toen duidelijk zijn dat ze dus een zeer heftige reactie heeft op schoonmaakmiddelen.

img_4416

Oplossing
We hebben nu afgesproken dat ze voor kleine dingen niet de moeite hoeft te nemen om dit op te ruimen (tenzij er geen schoonmaakmiddelen aan bod komen). Mocht ze toch grotere klusjes doen en in het sop moeten, doet ze latex handschoenen aan om haar handen te beschermen.

Verzorging
Toch hebben we het probleem hiermee niet helemaal opgelost. Haar handen (en wellicht ook de rest van haar lichaam) zijn extreem gevoelig. Een goede verzorging kan dan zeker geen kwaad, gelukkig had ik een week eerder een Grahams Natural™ pakketje ontvangen met daarin de Sooth-it Balm en de Calendulis Plus Cream. Dat laatste klonk perfect voor de handen van dochterlief. Op de verpakking staat créme voor de droge, rode, schilferige en gevoelige huid. We maken de tube open en ik knijp er een beetje op zodat mijn grote meid een kleine hoeveelheid op haar vingers krijgt, daarna smeert ze het uit als een handcrème en ze geeft gelijk aan dat het heerlijk aanvoelt. Een dag later zien we dat de huid er al velen malen rustiger uitziet, een week later zien we pas echt dat de huid bijna volledig herstelt is. De crème gebruikt ze nog steeds dagelijks, wel vind ze de crème een aparte geur hebben.

Sooth-it Balmunnamed-4Deze body balsem smeert zich lekker uit over de huid, en heeft in tegenstelling tot de Calendulis Plus Cream geen eigenaardig geurtje. Het is hierdoor iets makkelijker te camoufleren, zeker als je een geurtje draagt is dit handig.
De Sooth-it Balm kan meerdere keren op de huid aangebracht worden per dag, het is een verzachtende, vochtregulerende balsem met een beschermende werking. Welke tevens zeer geschikt is voor eelt en kloofjes.

Zowel de Sooth-it Balm alsook de Calendulis Plus Cream zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met een gevoelige huid.

Grahams Natural™ Calendulis Plus Cream        € 19,99/50 g.
Grahams Natura™ Sooth-it Balm                      € 22,99/120 g.
Verkrijgbaar vanaf heden bij o.a. bij De Tuinen/Holland & Barrett, DA, DIO, G&W Gezondheidswinkels en Bol.com.

Voor meer informatie is er de website, met tevens webshop: www.grahams.nl

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen *

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s