10 Life hacks, handigheidjes die je leven beter/gemakkelijker maken (deel 1)

Life Hack 1: Folie om een led lampkerst-lifehack
Ga je fonduen, gourmetten, of op een andere manier gezellig samen eten aan de tafel waar een lamp boven hangt? Gebruik dan folie om de lamp te beschermen tegen vetten en eventuele spetters. Na gebruik eraf halen en opgeruimd staat netjes.
Let op! Bij andere lampen is dit geen optie ivm warmte.

Life Hack 2: Dunschiller voor kaas
Schil met een dunschiller het randje van de kaas. Een kaasschaaf schaaft er namelijk te veel kaas vanaf en dit is voedselverspilling.

Life Hack 3: Knip de boterham in stukjes
Een boterham voor kleine kinderen in kleine stukjes knippen met een schaar i.p.v. met een mes (leek mij trouwens heel normaal, maar voor sommigen bleek dit toch nog een tip te zijn).

Life Hack 4: Kipfilet knippen
Ontdooide Kipfilet in stukjes knippen i.p.v. snijden. Dit gaat ook makkelijk met nog half bevroren kipfilet (te laat uit de vriezer gehaald)

Life Hack 5: Ontbijttafel dekken in de avond
Kom je moeilijk ’s ochtends uit bed? Zet dan de avond tevoren alles klaar, dek zelfs de tafel zodat je ’s ochtends alleen maar aan hoeft te schuiven.

Life Hack 6: (Brood)beleg op een dienblad
Zeker met kinderen kun je al gauw een hoop verschillend broodbeleg in de kast hebben staan. Zet al deze spullen op een dienblad en je hebt alles in een keer opgeruimd of op tafel gezet. Een dienblad met daaronder een vak waarin het brood, koek en beschuit kan is nog idealer!

Life Hack 7: Microvezeldoekje en allesreiniger voor schone ramen
Ik “lap” de ramen en spiegels met een microvezeldoekje en een warm sopje van allesreiniger. Gewoon het raam afnemen en vlekken wegpoetsen. Daarna klein minuutje laten drogen en drogen met een tweede, droge microvezeldoek of een stuk keukenpapier. Streeploos schoon!

Life Hack 8: Op de kop snijden
Een stokbrood op z’n kop leggen en dan snijden schijnt makkelijker te gaan. 15421020_1236051649822364_6962763337210822280_n

Life Hack 9: Kabels labelen
Al onze opladers hebben een labeltje geknoopt in het snoer gekregen. In de wirwar van de oplader-lade lezen wij alleen de labels en daarna proberen we de snoeren pas uit de knoop te halen. Dan hebben we i.i.g. de goede!

Life Hack 10: afwasmiddel / soda in de aangekookte pan
Als je eten is aangebrand in een pan, is je pan daarna heel moeilijk schoon te maken. Doe dan een beetje afwasmiddel of soda in je pan en een laagje water. Zet je pan weer een poosje op je kookplaat. Daarna is je pan makkelijker en sneller schoon te schrobben.

Vul gerust aan met jouw Life Hacks!

Advertenties

5 comments

 1. Ik maak met de kaasschaaf kleine plakjes van komkommers. Heerlijk op je broodje kaas of kipfilet.
  De eiersnijder snijd ook champignons in kleine plakjes. Ideaal. Aardbeien ook!

  Liked by 1 persoon

 2. Als je een pot groenten niet open krijgt, eerst een gaatje in de deksel prikken met een schaar…
  En als je bv Koffiemelk in wil schenken zonder dat het er onregelmatig uit klotst…ook een gaatje maken aan de andere kant…

  Liked by 1 persoon

 3. Ik schaam me bijna om dit nu te zeggen maar ik gebruik een mes voor de korsten van kaas… serieu een dunschuller? Ik vind het zooo vreselijk smerig als er van die harde randen langs me kaas zitten *sorry* de kipfilet snij ik idd ook half bevroren…. echt zooooooveel handiger! Ik knip eigenlijk geen eten vind snijden niet echt lastig of een gedoe ofzo…lifehack 7 moet ik echt gaan proberen!!! Ik heb nog nooit een perfect streeploos raam gehad… heb alles geprobeerd, nawrijven met kranten, een ui in het water al dat soort dingen…. maar deze gewoon zo zonder trekkertje ook, want die dingen haten mij echt! Als het werkt GENIAAL! ga ik dus proberen.

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s